Абитуриенти организират подписка за завършване 2020

0
975
Абитуриенти организират подписка за завършване 2020
Снимка: Facebook

Абитуриенти се организират във Facebook група Изпращане 2020!!!!, за да имат възможност да завършат, както всички останали преди тях.

Абитуриенти от Пловдив се организират, за да бъде чут техния глас. Те нямат вина за ситуацията и заслужават да завършат. Да получат специалния момент да бъдат изпратени. Да кажат довиждане със своите учители, както техните връстници преди тях.

Инициативата е, с цел да се организират само за изпращането на зрелостниците. От организаторите споделят, че е противопоказно да се правят балове в подобна епидемична обстановка. Както самите те споделят, че бал без ресторант, хотел и дискотека – не може.

Абитуриентите са съгласни да изчакат, колкото е необходимо, за да отпразнуват подобаващо. Но е важно да се запази ритуалът по изпращане в училищния двор. Да бъдат взети всички предпазни мерки, за запазване на здравето на присъстващите.

За момента младите хора са още в процес на организация, но скоро ще предприемат следващата стъпка. Да подготвят официално обръщение към властимащите, за да отнесат своето желание към тях.

За момента към групата има присъединени над 12 000 човека. В България се очаква абитуриенти да бъдат около 50 000. По данни се очаква 35 000 от тях да продължат своето образование в България.

Какво предстои да се случи с нашите абитуриенти тази година, тепърва предстои да разберем. А ние ще продължим да следим темата. Според нас не най-важното в случая, дали ще има изпращане или не. Значимо е за младите хора, че се организират в инициатива и се борят за това, в което вярват.

Нашата работа е да ги подкрепяме в начинанията. Защото добрите примери за инициативност са признак, че в България има общество.

Абитуриенти организират подписка за завършване 2020
Снимка: Facebook

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.