„Аз обичам Пловдив“ върна общинарите от Слънчака

1
134400
„Аз обичам Пловдив“ върна общинарите от Слънчака
Снимка: plovdivmedia

Общинските съветници от Община Родопи остават по селата, след като „Аз обичам Пловдив“ внесе подписка против провеждането на общинската сесия в Слънчев бряг.

В понеделник, „Аз обичам Пловдив“ отвори петиция „Да приберем Общински съвет – Родопи от Слънчев бряг“. С  нея сдружението се обърна към живущите в Родопската яка да подкрепят подписката с призив, да спрем излишното харчене на бюджетни средства. За броени часове петицията набра скорост и в нея се подписаха над 120 човека. С подписите си, те открито изразиха възмущение от намерението на общинската администрация да похарчи над 30 000 лв. за ваканционна сесия в Слънчев бряг.

След като от „Аз обичам Пловдив“ внесохме подписката в Общината, председателят на Общинския съвет – Георги Цанков, в спешен порядък реши, че мястото на „морската“ сесия трябва да бъде променено. Вместо на слънчевия плаж, старейшините да заседават в залата на Община Родопи, която се намира в мазето. В явно нарушение на закона, Цанков изпрати нов дневен ред до общинските съветници. В него (за разлика от първия проект за дневен ред) е включено мястото за провеждане на сесията – мазето на Общината.

„Аз обичам Пловдив“ върна общинарите от Слънчака
Снимка: Facebook
От курорта към мазето

Неясни остават мотивите на председателя – защо реши да изнесе сесията в морския курорт! Може би основната причина за това е поредната тотална разпродажба на общински имоти? Или т. 98 от дневния ред, с която се иска увеличаване на възнагражденията на общинските съветници?

Само преди броени месеци, хазната на Община Родопи беше празна. В следствие на неправилно провежданата политика, а именно – тоталната разпродажба на общинските имоти се развързаха ръцете на общинското ръководството. Така старейшините получиха възможността да излязат от мазето и да се установят трайно в четиризвездния ПАРК и СПА Хотел Марково.

„Аз обичам Пловдив“ върна общинарите от Слънчака
Снимка: rodopi-info

Месеци наред, данъкоплатците плащаха всички разходи по престоя на общинските съветници в тузарския хотел с панорамна гледка към Пловдив. Явно този лукс за тях вече не е достатъчен и те имат нужда от удобствата на морския курорт. Крайбрежният хотел предлага пълен пакет СПА процедури, масажи, фитнес и панорамна гледка към морето, така желана от общинските съветници.

Питаме се увлечените в лукса народни избраници, в коя екзотична дестинация ще заседават на следващите общински сесии? Благодарение на „Аз обичам Пловдив“, сесията в петък ще се проведе в мазето на Община Родопи.

„Аз обичам Пловдив“ върна общинарите от Слънчака
Снимка: rodopi-info

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 112

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

  1. Изнесената от Вас информация невярна и сигурно свързана с една кандидат депутатка, която не знае вече и коя партия е!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.