Акция да почистим Младежки хълм продължава

0
36432
Акция да почистим Младежки хълм продължава
Снимка: Стоян

Акцията по почистване на панорамните алеи, пластмасовите бутилки и капачки продължава и през този уикенд на Младежки хълм в Пловдив.

След грандиозния успех на акцията, организаторът Стоян Стоянов, отново събира доброволците, за да продължат с почистването на панорамните алеи. Тя ще се състои на 16 и 17 юли от 10:00 до 17:00 ч. на хълма. Пунктът за събиране на доброволците е в подножието до бариерата на хълма. От организаторите са осигурили инструменти за желаещите да помогнат. Ако някой реши да си вземе със себе си инструменти, също е добре дошъл на Младежки хълм. Поради топлото време, от организаторите молят, доброволците да си носят шапка, вода и препарат срещу комари.

Акция да почистим Младежки хълм продължава

Миналият уикенд 20 доброволеца изнесоха над 1 микробус с пластмасови бутилки и почистиха вече изрязаните от ОП „Градини и паркове“ панорамни алеи. Най-младият доброволец беше Тони, който с помощта на своя баща изнесоха десетки чували с пластмаса. След това, бутилките бяха предадени за рециклиране, а капачките очаква да бъдат дарени за инициативата „Капачки за бъдеще“. От организаторите коментират, че най-важното е да се даде добър личен пример на младите хора. Да се събуди интересът на гражданското общество към проблемите на хълма и да се намери начин да бъде запазено културно-историческото наследство на Младежки хълм.

Към предстоящото събитие за изявили интерес над 150 човек в различни социални мрежи. От организаторите коментират, че големият интерес идва от любовта на хората към тепето. Хълмът се е превърнал в притегателна точка за спортуващи, колоездачи, туристи и домашни любимци. Разходките до върха са ежедневие за живущите в района на хълма. На Младежки хълм се събират три от кварталите на Пловдив. А хората не знаят за съществуването на панорамните алеите до върха. Когато ги почистим, ще ги направим достъпни още по-уникални места за разходка и отдих за всички любители на тепето, коментира организаторът на събитието Стоян Стоянов.

Акция да почистим Младежки хълм продължава

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 38

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.