Ансамбъл “Българе” представя “Осмото чудо” на Античния театър

Пловдив посреща четвъртият авторски проект на емблематичния ансамбъл

0
276
Ансамбъл Българе

Ансамбъл „Българе“ се завръща под тепетата с любимият на няколко поколения спектакъл „Осмото чудо“. Само на 27 септември от 20:00 ч. на Античен театър, древната сцена ще посрещне четвъртият авторски проект на емблематичния ансамбъл.

„Осмото чудо” е мащабна продукция със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос в ролята на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер. Негов партньор в повествованието е друг свързан с България чужденец – унгарският композитор Бела Барток. Ролята е поверена на успешния български актьор Атанас Сребрев, снимал се в близо 80 чуждестранни филмови продукции.

„Осмото чудо“ е спектакъл, посветен на неповторимите музикални размери в българския фолклор, които са наше национално богатство. Той е естествено продължение на най-популярния спектакъл на ансамбъла – „Това е България!“. Акцентът, в новия мащабен проект в репертоара на „Българе“, е върху неравноделните размери в българския фолклор, тяхното многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Ив. Димитров.

Пътувайки с „Ориент експрес“, героите на Бен Крос и Атанас Сребрев по непринуден и атрактивен начин водят разказа в „Осмото чудо“ чрез филм на мултимедия в хода на спектакъла, композиран от 7 сценични картини. В продължение на два часа зрителите ще се потопят в магията на завладяващите ни народни танци и същевременно ще преоткрият за себе си личността на големия приятел на България – кореспондента на в. „Таймс“ за Балканите Джеймс Баучер. Посветил близо 30 години от живота си на българската кауза, ирландският журналист е сред чужденците, избрали да останат в България завинаги.

Билети се продават в билетен център пред Община Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.