Ансамбъл “Българе” представя “Осмото чудо” на Античния театър

Пловдив посреща четвъртият авторски проект на емблематичния ансамбъл

0
Ансамбъл Българе

Ансамбъл „Българе“ се завръща под тепетата с любимият на няколко поколения спектакъл „Осмото чудо“. Само на 27 септември от 20:00 ч. на Античен театър, древната сцена ще посрещне четвъртият авторски проект на емблематичния ансамбъл.

„Осмото чудо” е мащабна продукция със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос в ролята на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер. Негов партньор в повествованието е друг свързан с България чужденец – унгарският композитор Бела Барток. Ролята е поверена на успешния български актьор Атанас Сребрев, снимал се в близо 80 чуждестранни филмови продукции.

„Осмото чудо“ е спектакъл, посветен на неповторимите музикални размери в българския фолклор, които са наше национално богатство. Той е естествено продължение на най-популярния спектакъл на ансамбъла – „Това е България!“. Акцентът, в новия мащабен проект в репертоара на „Българе“, е върху неравноделните размери в българския фолклор, тяхното многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Ив. Димитров.

Пътувайки с „Ориент експрес“, героите на Бен Крос и Атанас Сребрев по непринуден и атрактивен начин водят разказа в „Осмото чудо“ чрез филм на мултимедия в хода на спектакъла, композиран от 7 сценични картини. В продължение на два часа зрителите ще се потопят в магията на завладяващите ни народни танци и същевременно ще преоткрият за себе си личността на големия приятел на България – кореспондента на в. „Таймс“ за Балканите Джеймс Баучер. Посветил близо 30 години от живота си на българската кауза, ирландският журналист е сред чужденците, избрали да останат в България завинаги.

Билети се продават в билетен център пред Община Пловдив.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Ансамбъл “Българе” представя “Осмото чудо” на Античния театър
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!