БАН обяснява – Стъпвал ли е човек на Луната?

БАН обясняват, дали е стъпвал човек на Луната пред четвъртокласници от софийското 38-мо училище и техните родители.

0
403
БАН обяснява - Стъпвал ли е човек на Луната?
Снимка: offnews

БАН обясняват в 38-о училище – София, дали е стъпвал човек на Луната?

На този въпрос ще отговарят днес астрономи от БАН пред четвъртокласници от софийското 38-мо училище и техните родители. Те са поканени, след като урок на учителка предизвика объркване у децата и гняв у някои родители.

В годината, когато светът отбелязва 50-ата годишнина от стъпването на човек на Луната, учителката Лидия Булева показала пред децата филмчета с различни версии, включително, че стъпването на човешки крак на Луната не само, че не се е случвало, ами е невъзможно и твърдението е конспиративно.

След като разгневен баща се свърза с медиа, за да се противопостави публично на твърдението и да изрази възмущението си, потърсиха позицията на Министерството на образованието. Оттам уточниха, че твърдението не е на учителката, че тя е прожектирала филмчета, след което е опровергала твърдението за конспиративната теория. Но децата може би са останали объркани от противоречащите си тези във филмите и са запомнили шокиращата.

От МОН признават, че може би така поднесен, урокът не е бил съобразен с възрастта на децата и способността им да осмислят всичко показано. Те подчертават, че е имало разговор в тази връзка между директорката и учителката.

По-рано цитираха учителката с думите: “Всъщност не е възможно човек да стъпи на Луната”, казва учителката Булева и привежда неоспорими доказателства. – “Аз съм гледала телевизия, чела съм книги, разбира се с предварителното уточнение съм подходила, че не всичко, което го пише в интернет и по вестниците, е вярно.”

За да не останат все пак децата с грешно впечатление, днес от училището са поканили астрономи от БАН, които ще изнесат нов урок за стъпването на човека на Луната.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.