Бариерата на “Хълм Бунарджик” влиза за разглеждане!

1
6947
Бариерата на
Снимка: Хълм-Бунарджик

Бариерата за ограничаване на достъпа до „Хълм Бунарджик“, влиза за разглеждане на Експертен съвет по безопасност на движението в Община Пловдив. Новината за решението беше споделена във Facebook от Любомир Чакъров.

Инициативата за поставяне на бариерата на „Хълм Бунарджик“ беше подкрепена от Сдружение „АЗ обичам Пловдив“. От сдружението създадоха подписка в подкрепа на инициатива. Вчера от „АЗ обичам Пловдив“ са получили обратна информация, че предложението ще бъде разгледано на следващия Експертен съвет по безопасност на движението в Община Пловдив.

Новината за бариерата идва в подходящо време, за любителите на хълма, защото от няколко седмици ул. „Данаил Николаев“ е вече „СИНЯ ЗОНА“. По този начин, целият трафик от спрели автомобили се премести в парковата зона на „Хълм Бунарджик“. Въпреки поставените знаци, глобите и призивите да не спира в парка, нарушителите се увеличават.

Чрез поставянето на бариерата, Любомир Чакъров от „АЗ Обичам Пловдив“, се надява да се запази културно-историческото наследство на хълма. Преди няколко години над 2 000 000 лв. бяха усвоени от кмета на район „Централен, за ремонт, реконструкция и озеленяване на „Хълм Бунарджик“. Въпреки, че приключването на ремонта, беше официално направено по време на кампанията за местни избори 2019 г., все още остават съмненията за некачествено изпълнение в любителите на хълма.

Публикувано от Любомир Чакъров послание, за бариерата, напомня и за закупеното от Община Пловдив през 2018 г. електрическо влакче на стойност 138 000 лв. За съжаление, то не видя бял ден. Според информация в медийното пространство, проблемът е в поддръжката на влакчето. Нито ОП „Паркове и градини“, нито ОП „Чистота“ има капацитета да го поддържат. От район „Централен“, няма как да го стопанисват. За сега, влакчето се помещава в гаража на пловдивска фирма. Не се знае и дали Община Пловдив плаща за месечен наем за отговорното пазене.

Надяваме се, предложението за бариерата да бъде одобрено.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 19

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.