Квартал „Капана“ наистина изобилства от прекрасни работилници, майсторски ателиета, пространства за изкуство и кокетни заведения. Но ако прекарате по-дълго време в него: ако сте един от живущите или пък работите там, ще забележите, че има едно леко разединение. Трудно е за улавяне, но се усеща във въздуха. От моят личен опит мога да споделя, че това се случва главно на зони, или за да съм по-конкретна на отделни улици. Като че всяка функционира сама за себе си, но пък обитателите ѝ се стараят да си помагат.

Може би улицата, в която собственици и наематели най-много се подкрепят е ул. „Абаджийска“. Точно там, на номер 15 отвори и новото място за развлечение, музика и култура – бар Craft на Гаро Узунян, който този път съчетава в концепцията си от всичко по малко. Интериорът на заведението е направен ръчно от Гаро и съдружниците му, от където идва и името. Нищо не е купено от големите маркови вериги. Всичко са създали с двете си ръце, поради което заведението се превръща и в толкова специално за Узунян.

Бар Craft

Бар Craft

Както казах, Гаро съчетава от всичко по малко, защото освен топли и студени напитки, предлага малка селекция от бири, тематични седмични коктейли, които могат да ви измайсторят и на момента, разнообразни разядки и домашни сладка. Кафето се зарежда от дюкяна за прясно изпечено кафе, позициониран едва на няколко метра от бара. От чаената къща се взима висококачествен чай с разнообразни вкусове, а в бъдеще ще се предлагат и сладки изделия от „Мулти култи“, което се очаква да отвори скоро, както и от много други колеги, разположени по улицата. Така, той създава идеята за свързаност и обединяване между квартала, защото вярва, че когато хората си помагаме, без мисълта за конкуренция, вървим напред и се развиваме.

„Ние работим с хората от „Капана“ защото милеем за него. Но се получава така, че вместо да е ценен за другите, той се дои. А това е грешно и зашито с бял конец и по никакъв начин не допринася за заздравяването на квартала. Напротив – още повече изтънява надутия балон, който може всеки момент да се пръсне.“

Бар Craft

Бар Craft

Освен всичко останало, барът до някъде ще възвърне славата на вече несъществуващата, но любима на мнозина „Голямата библиотека“, защото ще приютява родни изпълнители, макар и в по-малки формации, заради размерите на пространството. Колкото до него – то е на два етажа, набляга се главно на дървото, без натруфени орнаменти, но с малки закачки, за които трябва да се вгледаш по-внимателно, за да намериш. Като например бамбуковите пръчки на втория етаж, които реално са изработени от хартия, или столът, закрепен за тавана, или цъфналият налъм на един от стелажите. Да, правилно прочетохте – цъфнал налъм. Не се учудвайте, в този свят всичко е възможно.

И така – собствениците на бар Craft не искат да се ограничават в предложенията откъм меню и идеи, а да разнообразяват, да измислят все нови и интересни идеи, събития, напитки, усещания и най-вече преживявания. Наистина заведения в „Капана“ много, но малко са тези, които създават общества. Ние сме сигурни, че съдбата на бар Craft е именно такава – не просто заведение, но и място, в което да се чувстваш комфортно и уютно.

Бар Craft

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.