Цял ден обикалям квартал Капана в търсене на най-интересните теми, част от есенното издание на Капана фест. Не мога да се оплача от липсата им, но на най-интересната идея попаднах минути преди да напусна зоната. Бръснари подстригват и бръснат върху рокерски мотори. Ако се чудите къде в Пловдив има такива пичове, то ще ви кажа. Това са Пламен Иванов – основател на Barebr shop Contact и неговия екип.

Barber shop Contact

Пламен отвори Barber shop Contact през 2015 година на ул. “Железарска” в квартал Капана. Започна сам, наскоро завърнал се от Англия, където прекара три години на обучение в старовремска бръснарница, в която учат истинската символика на брадата и бръснарниците. Разполагаше с едно малко пространство, малобройна клиентела и 60-годишен бръснач Солинген. Но славата му на майстор бързо се пръсна из града и нещата започнаха да се променят. Сега, три години по-късно, той разшири пространството, едва се намира свободен час за подстрижка, а екипът му се разрасна. И тъй като всички в колектива са луди глави, рок фенове и нестандартни птици, които обичат високите скорости, мото съборите и шума от ауспуха, те излязоха от уютната бръснарница и я пренесоха на улицата. По-точно в началото на ул. “Абаджийска”, точно до винилините павилиони, където под съпровода на качествен рок се грижат за външния вид на клиентите не върху стол, а върху мотор.

Barber shop Contact

“Измислихме този вид на работа само заради забавата. Да сме по-атрактивни за народа и да го научим как културата на бръснарниците се пренася от стола към чопъра. Рокът е мъжка култура, съчетана с бради, рок концерти. Това е най-истинската музика и най-истинският начин за предаване на идеологията. Хубаво е, че много хора почнаха да се насочват към брадите, към грубата визия, не са толкова изписани като преди. Все повече се котира мъжествеността.”

Barber shop Contact

Момчетата привличат голям интерес от страна на минувачите, дори от тези, които не отговарят на техния стил. Атракцията е още по-завършена от свободата на държанието им към хората. Не, те не са страшни! И макар че се опитват да ме стреснат, че утре няма да са на “Абаджийска”, като ги познавам, нещо не им вярвам. Веселбата не може да бъде прекратена просто така. Така че да се надяваме да не вали, а ако обикаляте Капана в неделния ден, не пропускайте да ги посетите. Ще се погрижат достойно за брадата ви, както и за децата ви.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.