България има нужда от човеци, а не от политици

0
83
България има нужда от човеци, а не от политици
Снимка: chakarov.eu

България се нуждае от човеци, които да милеят за родината, а не управленци и властимащи насочили поглед в държавната хазна.

Свикнали сме да чуваме, че нашата родина е малка и нищо не зависи от нея. Наслагването на идеологията “покорна глава сабя не я реже” доведе до масово отстояване на правовата държава. Организирането на голямо количество хора против шуробаджанащината в България показва липсата на представителност на обществото в управлението.

Отдалечаването на властимащите от обикновените хора е видно и с просто око. Заграбването на властта, чрез съсредоточаването и в ръцете на група индивиди е признак за фундаментален крах на демокрацията в България. А там, където няма народът право да участва пряко във взимането на решенията представлява ленинска диктатура на пролетариата.

Снимка: chakarov.eu

България има само власт, без опозиция

Държавата в последните 30 години се управлява от няколко партии. Те попадат в различни комбинации, структури или форми, но принципът е един и същ – власт на всяка цена. Смяната на властта от един Министър-председател на друг е въпрос на ези или тура. Двупартийната система на управление е най-успешния модел за прилагане на демократична диктатура. А в България не е така?

В нашата държава моделът е подобрен. Той излиза извън границите на политика и се слива с бизнеса, сивата икономика и престъпността. Системата на управление на България е отдавна излязла от залите на държавността. Тя се намира някъде далече от човешкия поглед, като взима решения за съдбата на народа си без допитване и съпротива.

Дълбоката заблуда на хората, че има реална опозиция е част от най-голямата игра, която виждаме в действие днес. Презентирането на статуквото, като алтернатива на властта е поредното подхвърляне на монетата с надежда да се обърне и другата страна. Без значение избора, реална промяна в пластовете на властта в България няма.

Снимка: chakarov.eu

Изборите на държавата

Желанието на гражданите за промяна идва от дълбокото чувство за липса на справедливост. Усещането да не можеш да промениш заобикалящата те среда води до обществен гняв. Той се трупа и идва пределния момент на кипене. Нуждата от промяна тласка народа към необходимо движение, в което празнодумните лозунги нямат място.

Статуквото в България наложи своята методика на развитие на политическия живот. В него успешни са верни на партиите хора и лоялни към определен кръг властови зависимости. Липсата на поле за битка на идеи е гарант за задържане на старите муцуни в нови премени. Заемането на ключови позиции в държавата води до отвращение и демотивиране на човеците да участват в избори.

Престрашавайки се да участват в кампанията за промяна, те осъзнават, че пътят минава през статуквото на партиите. Машината за излъчване на победители не работи в полза на непослушните. А по този начин гражданското общество няма възможност да излъчи свои представители във властта. Затова моделът на монетата остава да властва над действителността на политически модел в България.

Снимка: chakarov.eu

България е готова за промяна

Промяната е необходима, за да продължи развитието на обществото. След 30 години опит за демократизиране е време да се обърнем към механизмите на изборите. Належащо остава търсенето на правилна форма за реализиране на властови механизъми след правото на глас. Необходимо е да обмислим и заложим нов път за достигане до кормилото на държавата. Да напишем длъжностна характеристика, която да отговаря на очакванията на човеците, а не на политиците.

Даването на правилните инструменти в ръцете на човеците е ключово, за да се грижат за обществото. Да търсят решения, а не да гасят пожари. Да са конструктивни и да бранят интереса на родината, защото когато всички са добре и те ще бъдат добре. Затова ни трябват хора, които обичат своята родина и са готови да я поведат напред.

България е пред възможността да докаже, че с желание може да има промяна. Но желанията и подкрепата им са обречени на провал, ако първо не се промени методиката. Тя да работи за хората, а не тези вклинили се в статуквото. Да работи за избора на човеци, а не на професионални политици, отгледани в зависимостите на прехода.

Битката за свалянето на мутрите от политиката ще бъде спечелена. Войната за бъдещето на България тепърва предстои. Нека бъдем разумни този пъти и да се стремим да печелим войната, а не битката. Да се борим и защитаваме идеите, в които нашите деца желаем да израснат. Нека да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.