„Българска роза за теб“ – традиции и благотворителност събрани в едно

30 % от печалбата от всеки комплект „Българска роза за теб“ се отделя за деца в затруднено положение, нуждаещи се от спешни животоспасяващи операции или за подпомагане на образованието им

0
186

Напоследък често засягаме темата за българските традиции, под формата на фолклор, занаяти и изработки. Типичните символи на народа ни, също са част от тази верига, която ни прославя по света, изпълва ни с гордост и ни кара да ги съхраняваме, дори доразвиваме по нова методика, с новаторски лик и подход. Проектът „Българска роза за теб“ е подобна идея на млади хора, които оценяват силата на символите, особено на родните ни, и са открили своя съкровен начин, по който да ги предоставят на широк кръг от хора.

„Българска роза за теб“ е идея, която се заражда преди едва няколко месеца. Тя пониква като стрък на цвете в ума и душата на Роберт Мангелов, тъкмо завърнал се от Щатите, копнеещ за българското, за нашето. Баща му отглежда масиви рози и покрай него Роберт се вдъхновява да оформя комплект, съдържащ българска роза Дамасцена на една година, 50 мл. органична розова вода, книжка с историята на българската роза и инструкции за отглеждане, сертификат и съпътстващи консултации. Интересното на този вид дива роза, която първоначално се появява през 18 век, е специалното ѝ приспособяване да расте на нашите климатични условия, а веднъж захване ли добре коренът, ще живее до 50 години. През социализма, правителството е отделяло купища средства, за да го модифицира и поддържа. Важното е два месеца след взимането ѝ да се присади в по-голяма саксия. Обгрижването ѝ е сравнително лесно, може да оцелее на температура -20 градуса, достига до към метър, а насреща получавате едно от най-красивите цветя. Комплектът е идеален и за подаръци и несъмнено е нещо нетипично, което няма да получиш всеки ден.

Bulgarska roza za teb

Роберт сформира и подбран екип от още трима човека, на които вярва, които познава отдавна и с които е работил. Към него се присъединяват Спасимир Чингаров, който се занимава с бизнес страната, Елена Наумова – специалист маркетинг и Кристина Минчева – координатор социални каузи. Точно тук идва и един от най-интересните елементи, свързани с „Българска роза за теб“. Тя не е просто продукт за масова употреба, а бизнес модел, който подкрепя различни благотворителни каузи. 30 % от печалбата от всеки комплект се отделя за деца в затруднено положение, нуждаещи се от спешни животоспасяващи операции или за подпомагане на образованието им. Дебютът на продукта бе именно на такъв тип благотворителен базар – базарът, който от PlovdivTown организирахме за малкия Станислав Чонев на 13-ти юни. Следващата е за момче, което страда от церебрална парализа, а след нея още една и още една, и още една. Така се съчетават няколко фактора, достойни за уважение – помощ към нуждаещите се, подкрепа към българските традиции и съживяване на малко забравен бизнес, но в домашна среда.

Bulgarska roza za teb

За екипът българската роза е символ на любов, на нежност и балканска красота. Те подхождат с обич към това, което правят. Отделят от времето и грижите си да създадат нещо различно, осъвременяване на старото ново. За сега комплектът може да се закупи от фейсбук страницата им https://www.facebook.com/bgrozazateb/ , където може да им зададете и допълнителни въпроси за каузите, за розата и отглеждането ѝ. Със сигурност ще ви обърнат внимание и ще помогнат с каквото могат. И нека не забравяме, че българските ни символи са тези, които ни прославят по света и които оформят лика на народа ни.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.