На вдъхновяваща феерия от класически звуци станахме свидетели и слушатели снощи, когато се проведе дългоочакваният концерт на Васко Василев, заедно с невероятните музиканти от Ковънт Гардън, Лондон, испански и аржентински инструменталисти, както и пловдивското влияние на сцената в лицето на Ангел Дюлгеров.

Една след друга в залата на Комплекс „Сила“ се виеха вълните на вечни пиеси. От „Годишните времена“ на Вивалди, през класическо испанско танго, италиански нежни арии, до Енио Мориконе, който бе пълна изненада за всички. За минути, историите от уестърните се съживиха пред очите ни, носейки чувството на Запада. На тези големи професионалисти не им трябваше нищо освен една сцена, няколко прожектора и инструментите им, които са като продължение на тялото им. Нищо повече! Никакви високопарни ефекти, никакви хореографии. Те, сами по себе си, бяха напълно достатъчни, за да ни разтопят, накарат да мечтаем и прехвърлят на едно магическо място.

А, да, сигурно се чудите коя е Пепи Христова! Пепи Христова не е супер звезда, нито представител на местния крупен бизнес. Не е светска личност, нито политик. Тя е една, обичана от съпруга си, жена, който много отдавна е изпратил на Васко Василев едно „виртуално писмо“, в което го е помолил да поздрави съпругата му по време на концерта в Пловдив, по случай нейния рожден ден. И Васко го направи, пред микрофона, пред всички, а за наша радост, щастливото семейство се оказа на реда зад нас. Случката предизвика много усмивки, а Пепи превърна в специална, за специалния ѝ празник. И това е прекрасно, защото по този начин концертът придоби един по-интимен, по-задушевен вариант, в който бариерата между артист и публика се разчупва на хиляди стъкълца, които се посипват по главите ни като кристали, Кристали, мотивирани от силата на музиката.

Трябва да подчертая, че другата изненада бе финалът, когато класиците забравиха за момент, че са такива и изсвириха “Tunderstruck” на AC/DC. Истината е, че каквато и музика да създаваш, няма как да не уважаваш рока, а AC/DC са легенди в бранша, които всички почитат. В последните години много формации смесиха стиловете, така че твърдите жици не стоят изкуствено в класиката, а се сливат в една приятна хармония. Съчетание между красота и порив на бунт. Концертът ще помним дълго и тайничко ще чакаме следващия път, в който Пловдив ще посрещне Васко Василев!

Васко Василев на живо в Пловдив 🎶❤️🇧🇬https://www.plovdivtown.com/

Публикувахте от Plovdiv Town – град Пловдив в Четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.