vessy

корица: Диляна Флорентин

Веси Бонева е сред младото поколение български изпълнители, правещи модерна и смислена музика. Заедно със Светлин Къслев създават студиото „Star Light”, постигайки всяка една победа и всеки един житейски успех благодарение на самите себе си. Родена в Пловдив, тя допълва списъка с личности, станали повод за гордост на всички пловдивчани.

Представяме ви един откровен разговор с Веси Бонева за новите ѝ проекти, любовта към музиката, живота и всичко заобикалящо ни в обществото.

-Здравейте, Веси. Благодаря Ви за това интервю. Новата Ви песен „Дами канят”, която е в дует с Диона, се превърна в един от летните хитове на 2018-та. Как се зароди идеята за общия ви проект?

Идеята ни хрумна още преди две години, когато се запознахме с Диона. Направихме контакт чрез социалните мрежи и заедно с моя колега Светлин Къслев я поканихме в нашето музикално студио. Така започнахме да импровизираме и ни хрумна идеята за фючъринг заедно. Написахме текста на „Дами канят” и я записахме за два часа.

vessy

снимка: Атакан Узун

-Малко преди „Дами канят” излезе видео и към друга Ваша песен -„Докога”. В нея ясно показвате личното си мнение по наболяли теми в обществото. Колко е важно съвременните артисти да бъдат социално и обществено ангажирани?

За мен, като артист, е от изключително значение да творим и музика на социални теми. Доста често се замисляме над проблемите, които имаме като общество. За контрола над масите чрез медии и манипулацията, която ни се прожектира от богатите класи, политиката, която е срещу народа, както и корумпираната ни съдебна система. Всичко това вече е повече от прозрачно и не е ново за никого… Чудя се само докога ще търпим такова отношение и не е ли време за промяна.

-И в този ред на мисли, докога народът ни ще търпи и ще се прибира, за да се свие?

Точно този въпрос задавам в моята песен. Мисля, че времето за промяна е настъпило. Много по-осезаема е в душите и сърцата на онези будни българи, които са се завърнали с истинска мисия в Родината си. Желаещи да творят и променят реалността, за да създават по-добро бъдеще за нашите деца.

vessy

снимка: Атакан Узун

-Любовта към родината ни личи в редица Ваши песни – „Родината”, „Моя зов”, „Елате си”. Вие сте сред талантливите млади хора, които избират да останат в България и да се борят тук. Защо не избрахте „по-лесния път” извън България?

С годините, пътувайки извън България за по-кратки периоди от време, разбрах, че моето място е тук. Усещах липсата на всичко българско и родно и най-вече на най-скъпото за мен – моето семейство… За съжаление хората се заблуждаваме сериозно, че материалните блага и имоти ще ни направят по-щастливи и по-развити като личности, а се оказва точно обратното. Истински стойностните и интелигентни хора си тежат на мястото. Успяват да направят своя живот по-красив и смислен, тук на родна почва. Всички могат да го постигнат, стига да знаят как да работят с позитивната си, креативна мисъл и да не чакат всичко наготово в този живот. Нужен е много труд, за да постигнем душевно равновесие и спокойствие.

 -„Обичам родния си град, там под тепетата, свободата вятър е, а ние врабчетата” се пее в „Родината”. Като горда пловдивчанка как виждате развитието на Пловдив в последните няколко години? Какво е значението на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019-та”?

Моят роден град винаги е бил красив и единствен по рода си. През последните години наистина има невероятна промяна в позитивна посока. Щастлива съм, че има много млади хора, които не спират да работят за развитието на най-различни култирни, социални и обществени промени.  Инициативата „Европейска столица на културата” е сред най-престижните и популярни европейски културни събития. Замислена е с цел да допринесе за сближаването на европейските народи, което определено ще има за цел да допринесе за огромния туристически поток, от цял свят. Ще покаже невероятната културна обвивка, както и настръхващите звуци на уникалния ни фолклор, за да може самочувствието на България да стъпи на едно по-сериозно световно ниво!

– Какво е за Вас любовта към музиката? Как бихте ни я описала?

Музиката е целият ми живот. Ако мога да я опиша, то бих описала себе си до всеки един тон, излязъл дълбоко от сърцето ми. Музиката е свързващият елемент, най-близо до вселенския език. Няма раса, човек или извънземно, което да не усети смисъла скрит във въздействието на мелодия, ритъм и звук. Това е любовта на висшите ни корени, произлизащи именно от Орфей- създателят на Величествената Божествена връзка – човек – природа!

vessy

снимка: Атакан Узун

-В каузата за модерна и смислена музика до Вас неотлъчно стои Светлин Къслев. Лесно ли се намира съмишленик, с който да сте на една музикална вълна толкова време?

Наистина повече от 14 години се познавам с този невероятно талантлив и светъл човек, който е мой най-добър приятел и заедно успяваме да комуникираме вече и на ментално ниво. Понякога без да си говорим. Много рядко се срещат такива сродни души в живота, с които си сигурен, че си на прав път и няма сила на тази земя, която да успее да те бутне или въздейства негативно. Продължаваме да творим още много музика, както и да веселим хората, по света и у нас, с позитивната ни енегрия и музикални послания.

-Какво да очакват фенове Ви в бъдеще?

Към края на месец септември очаквайте най-новия ни видеоклип. Той е към песента “Моя зов”, която е от последния ни албум “Родината”. Засне го Стоил Ватев и съм убедена, че ще накараме много хора да настръхнат, когато видят визуализацията на музиката, сътворена от Светлин Къслев. Самото видео е с много пост продукция, български гледки и невероятни нови вселени, които са изцяло измислени и сътворени от режисьорът на видеото!

Музиката на Веси Бонева те кара да танцуваш, да се забвляваш и усмихваш. Песните ѝ насочват хората да отворят очи за заобикалящите ни проблеми и едновремено да се гордеят с потеклото и родината си. Избрала да остане в България, Веси Бонева продължава да твори въпреки всичко и всички. Тя е сред хората, които доказват, че всичко е възможно, стига човек да има желанието да се бори за мечтите си.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.