Ветко Арабаджиев е работил в пловдивски месокомбинат

Първият хотел, който Ветко придобива е добре известният ни „Марица“ през 1996 г., намиращ се след моста на реката и носещ нейното име. През годините се появяват и хотелите „Маринела“ в столицата, „Пампорово“ в зимния курорт и още няколко в различни курорти на морето

0
1424
Vetko Arabadjiev
https://dnes.dir.bg/krimi/razsledvat-i-familiyata-na-vetko-arabadzhiev

Знаем за много истории на обикновени хора, които чрез находчивост, талант или интелект, успяват да преборят мизерията и да се превърнат в едни от най-богатите хора в света. И макар че България е малка държава, тя също има своите примери. Такъв е обвиненият наскоро в укриване на данъци и пране на пари Ветко Арабаджиев, който в момента се крие в чужбина със съпругата си Маринела. Разследването на Прокуратурата не спира до тук. Доказателствата от последните дни и действията на сина им Вълчо, който изтегли 10 млн. от общата семейна сметка и ги вкара в личната си банкова сметка, връщат следствието назад в годините, през които фамилията е извършвала и други крупни и незаконни дейности.

Но преди да се стигне до големите пари, Ветко Арабаджиев се е казвал Вълчо и е работил в месокомбинат в Пловдив. Той е роден в Асеновград, а още в ранна детска възраст губи баща си. Тогава е бил само на 10 години. Първата му сериозна работа е именно в пловдивския месокомбинат, където го наемат на длъжността Финансист през 1989 г. веднага след идването на Прехода. Още докато е там регистрира фирмата си „Виктория – 89“, която по-късно се превръща в основният му туристически бизнес. Ветко Арабаджиев се включва и в захарната индустрия, като сътрудник на Илия Павлов в Мултигруп, която в последствие остава само негова.

Първият хотел, който Ветко Арабаджиев придобива е добре известният ни „Марица“ през 1996 г., намиращ се след моста на реката и носещ нейното име. През годините се появяват и хотелите „Маринела“ в столицата, „Пампорово“ в зимния курорт и още няколко в различни курорти на морето. Днес акциите на „Виктория – 89“ възлизат на над 300 млн. евро. Председател е на Съюз на инвеститорите в туризма.

Ветко и Маринела имат общо четири деца – двама сина и две дъщери. Всички те по един или друг начин са обвързани със семейния бизнес, макар че развиват и самостоятелни кариери. Арабаджиеви са известни със страстта си към авиацията. Те са първите бизнесмени в страната, които притежават собствени частни самолети.

Ветко и Маринела Арабаджиеви все оща са в неизвестност.

Снимка на корицата: Dir.bg

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.