Ветко Арабаджиев е работил в пловдивски месокомбинат

Първият хотел, който Ветко придобива е добре известният ни „Марица“ през 1996 г., намиращ се след моста на реката и носещ нейното име. През годините се появяват и хотелите „Маринела“ в столицата, „Пампорово“ в зимния курорт и още няколко в различни курорти на морето

0
Vetko Arabadjiev
https://dnes.dir.bg/krimi/razsledvat-i-familiyata-na-vetko-arabadzhiev

Знаем за много истории на обикновени хора, които чрез находчивост, талант или интелект, успяват да преборят мизерията и да се превърнат в едни от най-богатите хора в света. И макар че България е малка държава, тя също има своите примери. Такъв е обвиненият наскоро в укриване на данъци и пране на пари Ветко Арабаджиев, който в момента се крие в чужбина със съпругата си Маринела. Разследването на Прокуратурата не спира до тук. Доказателствата от последните дни и действията на сина им Вълчо, който изтегли 10 млн. от общата семейна сметка и ги вкара в личната си банкова сметка, връщат следствието назад в годините, през които фамилията е извършвала и други крупни и незаконни дейности.

Но преди да се стигне до големите пари, Ветко Арабаджиев се е казвал Вълчо и е работил в месокомбинат в Пловдив. Той е роден в Асеновград, а още в ранна детска възраст губи баща си. Тогава е бил само на 10 години. Първата му сериозна работа е именно в пловдивския месокомбинат, където го наемат на длъжността Финансист през 1989 г. веднага след идването на Прехода. Още докато е там регистрира фирмата си „Виктория – 89“, която по-късно се превръща в основният му туристически бизнес. Ветко Арабаджиев се включва и в захарната индустрия, като сътрудник на Илия Павлов в Мултигруп, която в последствие остава само негова.

Първият хотел, който Ветко Арабаджиев придобива е добре известният ни „Марица“ през 1996 г., намиращ се след моста на реката и носещ нейното име. През годините се появяват и хотелите „Маринела“ в столицата, „Пампорово“ в зимния курорт и още няколко в различни курорти на морето. Днес акциите на „Виктория – 89“ възлизат на над 300 млн. евро. Председател е на Съюз на инвеститорите в туризма.

Ветко и Маринела имат общо четири деца – двама сина и две дъщери. Всички те по един или друг начин са обвързани със семейния бизнес, макар че развиват и самостоятелни кариери. Арабаджиеви са известни със страстта си към авиацията. Те са първите бизнесмени в страната, които притежават собствени частни самолети.

Ветко и Маринела Арабаджиеви все оща са в неизвестност.

Снимка на корицата: Dir.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.