Видео позаква, как пропада къща в Пловдив

0
2163
Видео позаква, как пропада къща в Пловдив
Снимка: Facebook.com

Видео показва, как пропада къща в Пловдив обиколи социалните мрежи в града под тепетата. Иван Донев заснема от своята тераса, кака цялата стена от къща близо до строеж пропада.

Историята се развива на ул. “Ниш”, където строителна компания подготвя терен за застрояване. По време на изкопните дейности час от къщата пропада, което се вижда на това видео. От компанията веднага се явиха и казаха, че са спазвали всички предписания за работа.

Обаче на това видео се вижда ясно, как въпреки думите им стената пада. Кой ще носи отговорност за поредния строителен обект в Пловдив, който причинява щети на заобикалящата го среда. Към момента не е ясно какви действия ще предприеме администрацията на район Централен, която е издала разрешителното за строеж.

Появата на видео за срутването показва назрелия проблем в Пловдив с презастрояването на нови или стари терени. Градът продължава да дебелее, а не да се развива, като виждаме в последно време. Надяваме се подобни случаи да бъда сведени до минимум, защото опасността от злополука е видна.

Проблемите по отношение на безопасността при строителство са били предизвикателство, както за фирмите строители, така и за живущите в близост. Затова това видео е толкова обсъждано в социалните мрежи. Защото е време да се замислим за безконтролното строителство в Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.