ВиК – ремонт или наводнение. Кой ще плаща?

ВиК Пловдив отговори, че авария на Бунарджика няма. Това е контролирано изпускане на вода. Хората обаче се питат - кой ще плати изгубените литри питейна вода?

0
818

Днес станахме свидетели на потоп, който главният инжинер на ВиК Пловдив нарече контролирано изпускане. Улиците се бяха превърнали в реки, гаражите наводнени, а хората се питат един единствен въпрос: Кой ще плати изгубените литри на питейна вода?

Така нареченото контролирано изпускане наруши нормалния начин на живот на много хора и туристи, които бяха тръгнали да се порадват на слънчевото време. Обяснение от ВиК получихме след редица подадени сигнали от граждани и медии. Институцията по водоснабдяване заяви, че това в никакъв случай не е авария, а контролирано изпускане на вода поради ремонтни дейности.

Много от живущите на улица “Волга” и прилежащата “Брегалница” останаха възмутени. Те не получиха отговор на това кой ще плати изгубите литри питейна вода и защо точно сега се наложи да се прави това? Защо отново връзката на комуникациятяа между институции и граждани се губи и остава неосъществена някъде там в небитието. Ние от Plovdiv town се обръщаме с това питане към ВиК- Пловдив.

Кой ще плати водата?

Нека ви припомним, че пловдивчани през 2015- та година поеха инициативата за подмяна на старата неправилно функционираща ВиК система на около Бунарджика. За съжаление само улица ” Брегалница” успя да се сдобие с такава. Какво предстои очакваме отговор и действие от страна ВиК и общината.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Предишна статияВиК авария превърна Бунарджика във водопад
Следваща статияСтихове изрисувани с графити в Пловдив
Plovdiv Town излиза на бял свят на 1-ви септември 2017 г. с ясна представа и визионерска концепция. Сайтът съчетава в себе си няколко мисии – да бъде коректна медия, извеждаща на преден план добрите лични примери на всеки отделен индивид; да използва и уважава свободата на словото с цел промяна, без да я превръща в свободия; да вдъхновява с градските и личните истории на творци, бизнесмени, лидери, общественици и граждани на Пловдив, България и Света. И не на последно място – да се бори за каузи, засягащи нашето бъдеще, нашето развитие; да подава ръка на нуждаещите се и да покаже, че силата на писалката е много по-могъща от други инструменти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.