Фотографии: Любомир Чакъров

Макар и форумът, който се провежда в Панаира да е международен, българите държим на традициите си, затова откриването на ВИНАРИЯ наблегна именно на родната идентичност в лицето на танцьори в народни носии, които ни припомниха колорита и красотата на историята ни. С питка и хоро бяха посрещнати посетителите на изложението за вино, а пенливата напитка все още не спира да се лее.

Panair

Panair

Panair

По данни в световен план едва 25% са българските местни сортове лозя и вино, но само 10% от тях достигат до чуждестранния пазар. Въпреки това България е известна с висококачествените си вина и се нарежда в челните редици за ниво на производство и малки винарски изби.

Тази година освен традиционните видове вина, на изложението присъстват и артистичните кенчета от Fun For Wine, както и вече познатото ни от миналото издание – синьо вино.

Panair

Panair

Panair

Ракията също преобладава на изложението като традиционна българска напитка, която като че ли никога няма да оставим, а храната към алкохола е вкусна и полезна.

Що се касае за храната, производителите наблягат на български хляб, от българска пшеница, шоколад, домашни сирена и кашкавал и много крехко месо, като например топящо се в устата цяло прасе.

Panair

Panair

Panair

Отделно Университетът по хранителни технологии организира кампания за набиране на студенти, така че има и по нещо за младите хора,които искат да се специализират в бранша на кулинарията и алкохолното производство.

Panair

Panair

Panair

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.