ailqk

Айляка е част от ежедневието и културата на всеки уважаващ себе си пловдивчанин, без значение дали е роден или не в града под тепетата. Той не е просто израз, той е усещане за спокойствие, самоценност и заслужено време за себе си, в което да правим нещата, които ни правят щастливи.

ailqk

На 4 май 2019 година ще се проведе първия по рода си Айляк парад, който ще премине през цялата Главна улица и ще приключи с „Айляк- фиеста” на площад „Централен”. В хода на парада са предвидени няколко кратки спирки (Джумаята, стълбите на Каменица, пл. Стефан Стамболов) и разиграване на подготвени за целта интерактивни перформанси и етюди със зрителите. На 26 октомври 2018 година, в парк „Лаута”, ще се проведе Малък Айляк парад, който ще е една своебразна репетиция за организаторите и още един повод за забавление по „айляшки”.

ailqk

На 18, 19 и 20 юли се проведоха първите отворени уоркшопи за изработванена карнални маски и парадни костюми. Участниците в уоркшопите- работилници са от различни възрасти, професии и с различни интереси, обединени от желанието да покажат скритото или явното творчество в себе си. Опознават се, създават приятелства, общо взето си „айлякуват” заедно.

Ако имате желание да участвате в Айляк парада и неговата подготовка, все още имате възможност да се включите. Уоркшопите ще продължат и през идната седмица. Те ще се проведат в дните от 24-ти до 27 юли, в часовете от 11:00 до 14 часа и от 16:00 до 19:00 часа. Адреса, на който всички айляк- привърженици изработват красоти е улица „Екзарх Йосиф” 16, четвърти етаж- в ляво от асансьора.

ailqk

 

ailqk

Айляк парада е проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация “Пловдив 2019” и в партньорство с HANDMADE PARADE – Великобритания, STALKER TEATRO – Италия, НЧ “Възраждане 1983” – Пловдив, НЧ “Младост 1983” – Пловдив, НЧ “П. Р. Славейков 1908” – Пловдив, НЧ “Назъм Хикмет 1922”  –  Пловдив и НЧ “Н. Вапцаров 1928” – Пловдив. В карнавала ще вземат участие и много ученици, децата от музикалните школи на НЧ „П. Р. Славейков 1908“, представители на БЧК, както и децата от дом „Олга Скобелева“.

„Ако обичате да се забавлявате и да забавлявате, да създавате нови приятелства и да опитвате неща, които може би преди не сте правили – тази покана е за Вас.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.