В хотел Империал ще се проведе международният форум за защита от корозия- Corrosion Prevention Balkans. В дните 28-ми и 29-ти юни 2018 водещи експерти от Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Полша, Чехия и Хърватия ще представят технологии, методи и продукти за защита от корозия.

Щетите, които корозията нанася в икономически и екологичен аспект във всяка индустрия, възлизат на 3-4% от брутния вътрешен продукт на индустриализираните страни, а 30% (660 млр. долара) биха могли да бъдат спестени чрез прилагане на ефективни решения за защита.

Професор д-р Гюнтер Шмит, председател на Международния съвет по корозия, един от лекторите на форума Corrosion Prevention Balkans споделя, че България може да спести около 700 милиона щатски долара за 2018 година като прилага съвременни методи за защита от корозия. Налице е глобалната нужда от разпространение на знания за контрол на корозията. На конференцията за защита от корозия експерти от 10 държави ще споделят своя опит, ще представят начини за определяне накорозионните рискове, методи за тяхното отстраняване, когато възникнат.

Програма на конференцията.

Както в конференцията, така и в съпътстващото изложение ще участват представители на водещи фирми от различни сектори на индустрията. Сред които са:

Интернешънъл Пауър Съплай – уникално изобретение: високотехнологична токозахранваща система EXERON и нейното приложение за справяне с корозията.

Оргахим- индустриални покрития, приложими при пътища, пристанищни комплекси, мостове, жп инфраструктура, метални конструкции, пречиствателни станции, електропреносната мрежа, химическа промишлености други.

Kammatron България – песъко струйни апарати и камери;

BAC Corrosion Control Ltd – проектиране, изработката и доставка на високо качествени, достъпни продукти за защита от корозия.

Денеб Инвест-специални покрития за енергетика, нефтохимия и нефтопреработка, антикорозионни покрития за тежки агресивни среди, резервоари, цистерни и други.

Бласт Инженеринг – проектиране, производство и монтаж на песъкоструйно оборудване.

Енерик–инженеринг и автоматизация на различн ипромишлени обекти.

МГ Аноди Интернешънъл – аноди от магнезиева сплав.

Corrosion Prevention Balkans от една страна е отлична възможност за получава не на информация относно: кога протича корозията, как да се предотврати, какви са предимствата на различните системи за превенция, а отдруга – за създаване на бизнес контакти, обмяна на опит и идеи. Това ще помогне на специалистите за намиране на решения как да се удължи срокът на експлоатация на съоръжения, инсталации и сгради. Бизнесът се нуждае от знания и нови решения, не от разходи за ремонти и поддръжка.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.