Военен духов оркестър почете Деня на народните будители в Пловдив

Мероприятието беше част от инициативата на Зонта клуб Пловдив заедно с четирите Ротари клуба от Пловдив

0
Военен духов оркестър

Пловдив може да се гордее със себе си и уважението, което показа към народните си будители. С куп мероприятия почетохме един от най-светлите български празници, а това пред Мол Марково тепе наистина ни направи впечатление.

Пред входа от страната на бул. „Руски“, вчера духовият оркестър на Военно въздушните сили изпълни поредица от възрожденски български песни, с които събуди умовете на присъстващите и им напомни какво означава да цениш родното.

Мероприятието беше част от инициативата на Зонта клуб Пловдив заедно с четирите Ротари клуба от Пловдив. Освен с музика, организаторите почетоха празника и с презентации за народните будители и викторина!

Военен духов оркестър

Това е осмата година, в която Ротари и Зонта продължават проекта си „Народните будители и аз“. За всички издания до сега над 63000 ученици от 5-ти до 11-ти клас от цялата страна са взели участие.

Традицията ще продължи и в бъдеще, а целта й е да научи младото поколение за българската история и личностите, които са подхранвали културното и просветното ни развитие.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.