Военен духов оркестър почете Деня на народните будители в Пловдив

Мероприятието беше част от инициативата на Зонта клуб Пловдив заедно с четирите Ротари клуба от Пловдив

0
95
Военен духов оркестър

Пловдив може да се гордее със себе си и уважението, което показа към народните си будители. С куп мероприятия почетохме един от най-светлите български празници, а това пред Мол Марково тепе наистина ни направи впечатление.

Пред входа от страната на бул. „Руски“, вчера духовият оркестър на Военно въздушните сили изпълни поредица от възрожденски български песни, с които събуди умовете на присъстващите и им напомни какво означава да цениш родното.

Мероприятието беше част от инициативата на Зонта клуб Пловдив заедно с четирите Ротари клуба от Пловдив. Освен с музика, организаторите почетоха празника и с презентации за народните будители и викторина!

Военен духов оркестър

Това е осмата година, в която Ротари и Зонта продължават проекта си „Народните будители и аз“. За всички издания до сега над 63000 ученици от 5-ти до 11-ти клас от цялата страна са взели участие.

Традицията ще продължи и в бъдеще, а целта й е да научи младото поколение за българската история и личностите, които са подхранвали културното и просветното ни развитие.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.