Втори годишни награди в туризма на Община Пловдив – миналогодишни победители

0
77

За втора поредна година ще се проведат общинските награди „Годишни награди в туризма на Община Пловдив“. Те ще се проведат в края на месец юни или в началото на юли, а Plovdiv Town е официален медиен партньор на събитието. Десетки местни заведения, хотели, културни събития и иновативни туристически продукти ще се борят в отделните категории, а освен жури, победители ще се избират и от потребителите, чрез онлайн гласуване. То ще е за избор на любимо културно събитие през 2017-та, нов туристически продукт и най-атрактивно заведение. Там жителите ще могат да дадат своя глас и така да покажат предпочитанията си за развитието на пловдивския туризъм. Но до тогава има време, а днес ви представяме мнението на някои от миналогодишните победители за наградите и промените в бизнеса им, след спечелването и номинацията им.

Пламен Петров – мениджър на туристическа агенция „Дан Травел“

Награда за „Най-атрактивен туристически продукт”

“Спечелихме наградата с туристическия продукт „Вино и култура”, който разработихме заедно с винарска изба „Вила Юстина”. Той се провежда в такива периоди, в които има много културни събития в града ни. Идеята е те да се съчетаят с посещение на винарска изба.

За нас всяка една награда, включително на Общината, която печелим има значение. Тя влияе добре за имиджа и е показател за добре свършена работа.

Наградата „Най-атрактивен туристически продукт“ имаше положителен ефект за нас, което ни кара да продължим да работим. За всяка организация в туризма е важно да има устойчивост на своя продукт, за да задържи клиентите. Тази година ще участваме отново и се надяваме да има все повече участници, което ще увеличи конкуренцията, а тя ще е още един стимул за развитие.”

Николай Боруков – главен готвач и собственик на ресторант „Сол и пипер”

Награда „Любимо заведение в Пловдив в район Централен”

„Тази награда, както и наградата на БХРА (Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация) за „Класически ресторант на годината” са важни за нас, тъй като конкуренцията в ресторантьорския бизнес е голяма и постоянна. Освен признание, те са и реклама за нас. А всяка една реклама е полезна, въпреки че понякога е нож с две остриета, защото се случва клиентите да търсят нещо невиждано и нечувано.

За нас е важно да поддържаме същото качество, което сме имали през годините и клиенти да се връщат отново. С удоволствие ще участваме и тази година в туристическите награди на Пловдив.”

Юлиян Алексиев – собственик на ресторант “Ноте ди Вино”

Награда „Любимо заведение в Пловдив в район Южен“

„Не бих казал, че наградата повлия на посещаемостта в ресторанта, тъй като можем да се похвалим с постоянна и целогодишна посещаемост. Освен тази награда ние сме носители и на титлата „Ресторант на България” за 2016-та и „Най-добър ресторант за семейни събития с детска анимация” за 2017-та от БХРА. Всички те са важни за нас, защото ни вдъхват увереност, че работим правилно и че трябва да продължим в същата посока.

Решихме да участваме и тази година в наградите на Община Пловдив и вярваме, че имаме доста голямо преимущество, тъй като един от критериите е провеждането на културни събития в обектите. Ние можем да се похвалим с богата културна програма. Имаме пет дни седмично пиано музика на живо с Костадин Бекиров , а през изминалата 2017-та имахме гостувания на звезди като група Ахат, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, световно известния джаз музикант от Ню Йорк- Крейг Бейли , а черешката на тортата беше гостуването на Джо Лии Търнър – екс вокала на Deep Purple и Rainbow. С всички тези събития показваме, че и ние обектите, които не са в централната част на града, допринасяме за културното развитие на града ни.“

Това е за сега от нас, а скоро очаквайте още по темата за Наградите в туризма на Община Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.