OLD TOWN

 „Сватби в Стария град” са най изкушение, което очаква гостите на тазгодишните „Празници на Стария град”.  За всички младоженци, решили да скрепят любовта си и да кажат заветното Да точно в Старинен Пловдив, и то по време на седмицата, в която се провеждат празниците са предвидени много вълнуващи изненади, комплименти и подаръци.

Празниците на Стария град започват историята си през 2012 г. като еднодневно събитие, без бюджет, но с много положителна емоция, хъс, любов, съмишленици, с подкрепа от страна на приятели и от медиите в града под тепетата, спомнят си организаторите от ОИ „Старинен Пловдив”.

С годините,  броят на проявите се увеличи и днес, Празниците продължават цяла седмица, а събитията и начинът по който се случват, от подготовката до реализацията изпълват със смисъл мотото, с което Пловдив спечели титлата „Европейска столица на културата през 2019 година – Заедно.

„Това не е просто дума, а философия” убедени са организаторите и допълват, че винаги след приключването на този формат се раждат нови взаимодействия и партньорства, провокират се нови идеи и се зараждат приятелства. А това е истински „вдъхновяващо”, каквото беше мотото на Празниците през изминалата година.  През 2018 година Празниците на Стария град (17-23 септември) ще преминат под мотото “По трихълмието на времето”.  За пореден път  екипът от “Старинен Пловдив” ще вдъхнови и провокира пловдивчани и гостите на града  да се докоснат или да преоткрият магията  на Стария град.

Празниците продължават цяла седмица и са отворени за всички, които искат да почерпят от неповторимата атмосфера. В програмата са включени много и разнообразни събития, които ще се позиционират на различни локации. Събитийният маратон е за хора от всички възрасти и интереси.

Един от новите моменти през 2018 година е идеята на Общински институт “Старинен Пловдив” в партньорство с ОП “Радостни обреди” да изненадат със специален комплимент младите двойки, избрали да споделят красотата на сватбения си ден  в някоя от емблематичните къщи –  символи на Пловдив в Стария град. Младоженците и техните гости ще могат да се потопят в неповторимата атмосфера на избраното от тях място за изнесен ритуал – Площада до галерия “Златю Бояджиев” или двора на къща “Бирдас”. И за да превърнат този толкова специален ден в запомняща се приказка, младоженците получат безплатно  ползване на избран от тях обект, стопанисван от ОИ „Старинен Пловдив”,  за специална сватбена фотосесия.

Тази и още много изненади очакват гостите на “Празниците на Стария град”  (17-23 септември). Богатата програма ще предложи за всеки по нещо – изложби, атракциони, концерти, конференции, разбира се запомнящ се откриващ концерт-изненада на Античния театър с вход свободен за пловдивчани и гости на града, демонстрация на занаяти, програма за деца и много, много други.

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.