“В кръвта ти е да спасяваш животи” – кръводарителска кампания на Ротаракт клубовете в града

0
126

Част от националната кръводарителска кампания организирана от Ротаракт клубовете в България.

#БъдиГерой

Ротаракт клубовете в България организират национална кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Тя ще се проведе в световната седмицата на Ротаракт от 11-ти до 17-ти март 2019 в следните градове: София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Дупница, Свищов и Панагюрище. Допълнителна информация относно локациите и часовия диапазон може да бъде намерена в линка по-долу.

За 8 поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път, е че тя е по – широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да  привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.


В Пловдив кампанията ще се проведе на 15 март 2019 г. от 13:00 ч. до 18:00 ч. В Mall Plovdiv.

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред които е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са следните:

– да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;

– да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;

– да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Даряването на кръв е полезно и безопасно. 5 причини да бъдеш кръводарител.

Кампанията се радва на подкрепата от 21 Ротаракт клуба в България, Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионална здравна инспекция (РЗИ), Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС), аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната.

“Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приеме всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е: Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“ – коментира президентът на Ротаракт клуб Пловдив Мария Сотирова.

Подробна информация за кампанията ще намерите в Пловдив: https://www.facebook.com/events/620662621706747/?active_tab=about


Стъпките

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.