bezopastnost_pri_rabota

С поднасяне на венци пред паметника на загиналите при трудови злополуки почетоха в Пловдив Световният ден за безопасност и здраве при работа. Инициативата се организира от Фондация Център за безопасност и здраве при работата, със съдействието на фирма „Бултекс 99“.

Към повече внимание на работното място, спазване на законите, наредбите и инструкциите призова председателят на Търговско-промишлената камара Добрина Проданова. Тя сложи акцент на най-младите, които тепърва навлизат в работна среда.

„Тази година най-важното е да научим младите, че безопасното работно място не е дадено по природа, а е наша дейност“

Според данни на Националният осигурителен институт у нас между 2000 и 2015 година са загинали 2 072 работника, а общият брой на трудовите злополуки за периода е 63 626. Броят им през първото тримесечие на тази година е намалял като са регистрирани 688 случая, спрямо 810 за същия период на миналата 2017 година. Най-много трудови злополуки са регистрирани в Пловдив, Варна и София, а най-малко в Силистра, Кърджали и Видин, сочи доклад на КНСБ.

Специална демонстрация, за безопасно лято, организираха от „Бултекс 99“ в базата си. Приветствие към децата и апел да се забавляват, но да бъдат внимателни, отправи кметът на район “Северен” Ральо Ралев. Специалисти от МВР Пловдив показаха на децата как да се движат правилно по улиците. От „Пожарна безопасност“ пък призоваха ученицте „да не си изграят с огъня“ като им демонстрираха как работят противопожарните средства. Как да оказват първа помощ, малчуганите научиха от представители на „Български червен кръст“- Пловдив.

bezopastnost

bezopastnost_pri_rabota

bezopastnost_pri_rabota

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.