В “Северен” казаха “не” на дрогата

Интересна за подрастващите се оказа викторината с въпроси към тях по темата.Оказа се, че децата са наясно за рисковете, които крият наркотиците. За всички вярно отговорили организаторите бяха подготвили интересна книга подарък

0
56
Severen

Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” се проведе вчера в парк „Рибница”, организиран от администрацията на район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

С приветствие и апел към учениците да не се подлъгват и да не пробват забранени вещества концертът откри лично кметът на района инж.Ральо Ралев, а стотиците събрани деца и граждани го аплодираха бурно.

Участие в концерта взеха ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров”-вокална група „Елисавета”, Валентин Картелов, мажоретен състав „Кукла”; ОУ „Панайот Волов”-Недялка Помакона и Моника Кънчева; СУ „Христо Груев Данов”-вокални групи „Веселите ноти” I и II I с ръководител Михаил Тодоров, ОУ „Райна Княгиня”-акапелно изпълнение на Ива Ичевска; СУ „Пейо Крачолов Яворов” – танцова група „Black Angels”, вокална група „Селект мини”, с ръководител Иван Томов. Изпълненията от песни, танци, стихотворения повдигнаха духа и настроението на всички гости.

Severen

Severen

Концертът се осъществи със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества с превантивно-информационен център Пловдив, както и със съдействието на служители от детска педагогическа стая към Трето РУ Пловдив, които осигуриха информационни материали и покана към всеки, който има въпроси, свързани с темата или близък, употребяващ забранени вещества, на който трябва да се помогне да се обърне към тези две институции.

На присъстващите на мероприятието служители от кметството раздадоха брошури с информация за това как действат вредните за човешкия организъм вещества, съдържащи се в тютюна, алкохола, халюциногени, хероин, метамфетамини и други наркотични вещества; за опасния непознат – основни правила за безопасност, когато се прибираш, малка книжка за родителя-кога и как да разговаряме с детето си за наркотиците, причини, признаци за използване на наркотични вещества, информация за дизайнерските дроги, които буквално изпържват мозъка и за фаталните последици, до които могат да доведат, за физиологичните и психичните ефекти на дрогите, за здравните последици след употребата им и други.

Severen

Интересна за подрастващите се оказа викторината с въпроси към тях по темата.Оказа се, че децата са наясно за рисковете, които крият наркотиците. За всички вярно отговорили организаторите бяха подготвили интересна книга подарък.

След песента „Моя страна, моя България”, последва томбола с две големи награди. Заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова изтегли печелившите Виктория Димитрова Стоева, която си тръгна с чисто нов мобилен телефон, осигурен от спонсора Vivacom и Румен Ангелов Тодоров, който получи президентски стол, осигурен от Office 1 Superstore.

Всички заедно извикаха „Не на дрогата! Тя не е решение на проблемите ви!”

Целта на концерта бе постигната, а именно децата ни да са информирани за опасния капан, в който могат ги вкарат наркотиците, за да не провалят и погубват най-ценното, което притежават – ЖИВОТА СИ!

Накрая всички се хванаха на кръшно българско хоро.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.