peperuden ekstaz

„Пеперуден екстаз”… под това цветно и вдъхновяващо име се крие едно малко, но удохотворяващо пространство в прекрасния ни Пловдив. Галерия „Пеперуден екстаз” се намира на улица „11-ти Август” 6. В нея ще намерите прекрасни картини, мебели, изработени от корени на дървета, графики и много други. Произведенията са на млади художници от цялата страна.

peperuden ekstaz

Най-завладяващата част, попадайки в това хранилище на художественото изкуство, е начинът, по който ще ви посрещнат. Бистра Стойчева, собственичката на „Пеперуден екстаз”, ще ви приветства с топла усмивка, ще ви разведе, ще ви отдаде цялото си внимание, за да откриете това, което търсите. Дори да не го намерите, не се притеснявайте, тя пак ще ви изпрати с усмивка и няма да ви погледне лошо, защото не сте си купили нещо. Ако пък се заинтересувате от изложените произвдения, тя ще ви разкаже с най-голямо удоволствие до последната подробност за авторите и самите тях.

peperuden ekstaz

Не очаквайте да говори с термини и помпозни думи, които само художниците и галеристите разбират. Не, че не може. Просто предпочита изкуството да стигне до вас, да ви докосне и започне само да ви говори. Защото и тя като мен вярва, че диалогът между душата на човек и изкуството е напълно достатъчен, за да разберете, влюбите в произведението и изпитате онзи пеперуден екстаз, присъщ на влюбването от пръв поглед.

peperuden ekstaz

Галерия „Пеперуден екстаз” е гостувала с изложбите си в редица български градове. От месец май 2018 година има постоянна експозиция в Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания. В експозицията присъстват над 300 картини от 40 български автори. Изложбата е част от благотворителната кампания „Продължаваме”, която цели да подпомогне лечението на онкоболните, чрез различни арт терапии. Като част от кампанията е организиран конкурс за песен на тема „Продължаваме”, която ще бъде изпълнена от певицата Тони Димитрова.

peperuden ekstaz

„Пеперуден екстаз” подготвя подобна кампания и в Пловдив, която ще стартира през есента. За подробности около нея и цялостната дейност на галерията ще ви информира ме допълнително. А до тогава, ако се разхождате по главната улица на любимия ни Пловдив, не се колебайте, а посетете това „бижу” на пловдивската култура. Позволете си да почувствате вдъхновението и онзи гъделичкащ пеперуден екстаз, който само красотата на човешката душа, отпечатана в произведение може да ви донесе.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.