Шестнадесет годишният пловдивски тромпетист Георги Грозев се завърна с награда от Ню Йорк

Международното жури на конкурса "Golden Classical Music Awards"се впечатлява от изпълненията на Георги Грозев и го кани да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите, който се провежда в световно известната зала „Карнеги Хол” в Ню Йорк.

0
151

Шестнадесет годишният пловдивски тромпетист Георги Грозев стана носител на първа награда от Международния конкурс “Golden Classical Music Awards”. Георги е възпитаник на Пенчо Пенчев, от НУМТИ „Добрин Петков”. Той е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на “Успелите деца на България” на Фондация “Димитър Бербатов”.

В Международния конкурс  “Golden Classical Music Awards” Георги участва в категория “Intermediate” наред с участници от над 26 държави. Международното жури се впечатлява от изпълненията му и го кани да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите. Той се провежда ден след празника на народните будители, на 2 ноември 2018 година, в световно известната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ).

„Карнеги Хол”е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света. В него се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги е единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк е допринесла  Виктория Стоянова, за която Георги споделя, че е човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародник в нужда.

„Награда е особено важна за мен, защото това е първото ми участие и награда зад океана.  Конкурсът е най-мащабният, в който съм участвал. Селекцията беше тежка, защото се съредновавах с колеги музиканти от цял свят. Една от учасничките, австралийка по произход, която свиреше на флейта ми сподели, че страшно много харесва българският фолклор. Цялото пребиваване беше изключително вълнуващо. Имах възможност да свиря в „Карнеги хол”, зала, в която са свирили едни от най-големите имена в музиката. А и фактът, че бях единственият тромпетист ме кара да се гордея още повече с постижението си.”- споделя Георги Грозев.

На Георги Грозев му предстои участие на конкурс в Охрид. Това ще е четвъртото му участие на същия конкурс. Печелил е три пъти първо място, но желанието му е този път да достигне заветните 100 точки, които са максималния брой за конкурса.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.