Глоба за жена седнала на пейка след земетресението

1
1789
Глоба на жена седнала на пейка след земетресението
Снимка: novini.bg

Глоба получи жена, която излезнала и седнала на пейка след земетресението от 4.8, което силно разлюля Пловдив и околността.

Колкото и нелепо да звучи, но е факт. Родната полиция не спи дори и по време на земетресението, което усетихми малко по-рано днес. След силния труд, млада дама излиза пред своя блок и застава на пейка.

Светкавично отреагират от МВР-Пловдив, като вместо да помогнат и съставят АКТ за нарушавене на правилата. Защото всяка глоба е доказателство, колко силно и смело си вършат работата. Дали обаче не беше възможно да и напишат фиш или да я предупредят.

Със сигурност има много неизвестни по случая и най-добрият вариант би било да излезнат със становище от МВР-Пловдив. Ситуацията е въпрос на лична преценка от страна на униформените. Дали да има глоба или не. Дали да има съчувствие или не.

Колкото глоби са написани в Пловдив в последните месеци, то как така една уплашена жена да се извъкне. Силата на закона трябва да се прилага дори и при земетресение. Да се спазват правилата, въпреки уплахата и невъзможността да осъзнае случилото се.

Родната полиция ни пази се превърна в химн през 2010 година, но явно ентусиазмът продължава и до днес. Дали извънредното положение не даде извънредни права на МВР. Дали една глоба ще оправи статистиката и дали ще получат допълнително заплаща.

Очакваме скоро да разберемем. А на жената желаем само да бъде спокойна, защото със сигурност ще се намери добър адвокат. Той ще докаже тезата, че законът е въпрос на справедливост. А справедливостта е въпрос на човещина, а не на глоба.

Глоба на жена седнала на пейка след земетресението
Снимка: Facebook

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

  1. Тази когато я глобят да ми се обадят тя може да обжалба 1000 пъти и никой не може да и каже нищо. Защо ли…защото здравния министър не е компетентен да дава такива заповеди-той е счетоводител а не лекар да дава такива заповеди. Моя съвет към жената е да не я плаща тази глоба да видим какво ще и направят … нищо те нямат правно основание да я глобяват…по същата логика утре могат да издадат заповед да не дишаме…всеки които поеме глътка въздух да бъде глобяван… а ние като послушни агънца си седим и си траем…но помнете господа полицаи…колелото се върти…днес сте на върха утре сте на дъното…ще ревнете за увеличение на заплатите ще се опитате да събирате средства за починалите служители на реда – в подкрепа на техните семейства тогава народа ще си каже тежката дума. защото съверена ВИ дава пари за заплати а ВИЕ ги глобявате. И то разбирам да е някаква нормална глоба за някакво голямо нарушение… не за сядане на СВЕЩЕНА ПЕЙКА.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.