„Градски разкази“ – изложба, носеща голяма изненада

В артистичната си дейност Бисер Дамянов се занимава с живопис, графика и графичен дизайн. Участник е в много национални, регионални и групови изложби, както и в редица международни изложби

0
37
Градски разкази

“„Градски разкази“ – изложба, носеща голяма изненада. Бисер Дамянов, рисувачът, графикът, от една страна и прелестният, илюстративен наив – от друга страна. Свежи, игриви цветове, весело и позитивно настроение, летящи над града човеци, отлитащи на юг или разпръскващи детелини. Отдавна не бях се радвала така, както на тези усмихнати, по детски чисти и наивни картини. Усетих се по-лека и засмяна, по-жизнена и бодра. Картините на Бисер ни подаряват нещо добро, нещо сърдечно важно насред града.”

Това казва за Бисер Дамянов Краси Алексиева, а изложбата „Градски разкази 09.10.2018 г. от 18:00 ч. в салона на галерия Възраждане и ще продължи до 29.10.2018 г.

Градски разкази

Биография на Бисер Дамянов:

Бисер Дамянов е художник, проф. д.изк.н. в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Педагогически факултет.

Роден през 1955 г. в Пловдив, завършва Художествена академия в София през 1982 г. със специалност Графика.

През периода 1982-1985 е учител в Средно специално художествено училище за сценични кадри. Преподава Рисуване и Пластична анатомия.

През 1987 г. постъпва на работа в ПУ „Паисий Хилендарски” като асистент по Методика на обучението по изобразително изкуство към специалност Начална училищна педагогика. Става старши асистент през 1990 г., а през 1993 г. – главен асистент.

През 1997 г. защитава докторат на тема „Изобразителното поле” и получава образователна и научна степен „доктор”.

През 1999 г. е избран за доцент по Методика на обучението по изобразителното изкуство.

През 2011 г. е избран за професор по Методика на обучението по изобразителното изкуство.

От 2003 г. е Ръководител на катедра “Естетическо възпитание” към Педагогическия факултет на ПУ “П.Хилендарски”.

През периода 2003-2005 е председател на Дружеството на пловдивските художници.

През 2017 г. защитава докторат на тема „Рисунката като изкуство” и получава научна степен „доктор на изкуствоведските науки”.

Градски разкази

Чете лекции в областите на теорията, историята и методиката на изобразителното изкуство. Основни курсове: Теория на пластичните изкуства, Основи на изобразителното изкуство, История на изкуството, Методика на обучението по изобразително изкуство, Анализ на художествена творба и др.

Има много публикации в областта на изкуството и обучението.  Автор е на 11 монографии, 3 учебника за ВУЗ, съавтор на 12 учебници и учебни помагала по изобразително изкуство за средното училище, както и на над 70 статии.

В артистичната си дейност се занимава с живопис, графика и графичен дизайн. Участник е в много национални, регионални и групови изложби, както и в редица международни изложби. Пет самостоятелни изложби.

Автор е на илюстрации и оформления на художествена, научна и учебна литература, на фирмени знаци, лого и визуална реклама.

Член на СБХ от 1984 г. Член на Дружеството на Пловдивските художници от 1983 г.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.