Гробищен парк Рогошко шосе тъне в кал и локви

0
151

За меко казано притеснителен казус ни информира наш читател, който извършвайки един от най-нормалните и човешки ритуали – да отиде до гроба на свой близък, за пореден път се затруднява от състоянието на площта, на която са разположени близо стотина гроба. Става въпрос за новата част на гробищен парк Рогошко шосе, която в дъждовни дни, каквито бяха изминалите, изглежда така, както е заснето на снимката.

В своята цялост, гробищната зона има алеи, но защо новата част не е приспособена все още, никой не знае, още повече че гробищните места са платени надлежно.

„Цари  такава мизерия от кал и локви, та нищо чудно вече и някой покойник да изплува!“, коментира за медията ни възмутената ни читателка, която обяснява и, че влизането с кола също е затруднено заради калта, а ако някой се залъже да посети последния дом на свой роднина с ежедневни обувки, ще затъне.

Ситуацията може да не е от първа важност в града, но е най-малкото неуважително към тези, които сме обичали приживе и които продължаваме да обичаме и след като се споминат. Темата рязко контрастира с надеждата и светлите празници, които наближават, с пристигането на цветната пролет и с така обсъжданата Европейска столица на културата, но за каква столица на културата можем да говорим, като нямаме култура да се грижим дори за мъртвите си. Кара те да се зачудиш как се грижим за живите, нали?

Ние не обвиняваме, нито упрекваме кой е виновен и кой не, по-скоро отваряме явно един незабелязан в момента проблем, пък току виж някой поел някакво действие.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.