Vkusyt na Plovdiv

В ресторант „Сол и пипер” се проведе пресконференция, тема на която беше предстоящия фестивал „Вкусът на Пловдив- Заедно”. Пресконференцията откри кметът на район „Централен” Георги Стаменов , изказвайки благодарност към организаторите за усилената работа, благодарение на която всички пловдичани и гости на града ни ще имат възможността да се насладят на мероприятието. Участие взеха представители на туристическия бизнес в Пловдив, ресторантьори, медии и организаторите на самото събитие.

“Изданието  на „ Вкусът на Пловдив- заедно” и събитията от подобен характер в града ни, допринасят за развитието и утвърждаването му, като атрактивна туристическа дестинация, формирайки нов туристически продукт- гурме туризма.  Той придобива все по-голяма популярност в световен мащаб, не само защото е основна туристическа услуга, а и защото е начин за по-цялостно опознаване на дадена дестинация, предлагащ едно ново изживяване. Радваме се, че „Вкусът на Пловдив- заедно” се превръща в устойчиво събитие, което дава повод Пловдив да бъде спряган освен с епитети като Древен и вечен, но и с „вкусен” – заяви Александра Арабова, представител на ОИ „Старинен Пловдив”.

Г-н Еньо Енев, като претседател на сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия”, заяви задоволство от свършената работа.

„Като се има предвид, че организцията на такова готварско събититие на открито е доста трудоемка, смятам че мероприятието ще се проведе в приятна обстановка, за което и свидетелства големия интерес в социалните мрежи. Миналата година участниците бяха само 12, тъй като бяхме ограничени от пространството. Тази година те са двойно повече, благодарение на община Пловдив и фермерския базар.  Да си пожелаем на добър час и се надяваме следващото издание, през есента да бъде още по-мащабно и колоритно”

vkusyt na Plovdiv

Събитието се провежда за втора година и е част от туристическия календар на Община Пловдив. Организира се от сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, сдружение на Професионалните готвачи, клуб “Орфей Уелнес” и Фондация Local Food.

Идеята му е да се представят различните кулинарни традиции в града ни, свързани с етносите, живеещи в Пловдив. Тази година ще се проведе на Малката главна, от площад „Римски Стадион” до подлеза на аптека „Марица”, където ще бъдат разположени шатрите на участниците. Фестивалът ще бъде открит официално на 14-ти май на площад” Римски стадион” с програма на ансамбъл „Тракия”, млади музиканти от Френската гимназия и изпълнителката Клавдия Китанова.

Акцентът  тази година ще бъдат шеф готвачите на Пловдив. В дните от 14-ти до 16-ти май те ще презентират своите кулинарни шедьоври, а посетителите ще имат възможността да ги дегустират.  Сред участниците са ресторантите: „Хемингуей”, „Ноте девино”, „Сол и пипер”, „Рафи”, „Мемори”, „ Одеон”, „Мавруда”, Спа-хотел „Марково”,”Марбея”, „ Южен полъх”, сладкарница „ Долче фелини” и други.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.