Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност

0
1306
Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност
Снимка: PlovdivTown

Сигналите, които извънредният областен щаб в гр. Пловдив, ръководен от Дани Каназирева излъчваше до днес, недвусмислено показваха безсилие, липса на стратегия и възможности за овладяване на Ковид кризата в града ни.

Решението, което Каназирева наложи – да се преобразува МБАЛ „Свети Мина“ в първата специализирана Ковид болница в страната (както на всички ни стана ясно) е в нарушение на закона и затова логично се провали.Не бяха взети под внимание медицинските стандарти и становището на националната здравна каса.

А именно – не бяха осигурени необходимия брой медицински специалисти, които да работят в болницата. Освен липсата на медицински персонал там има недостиг на необходимата медицинска апаратура, защитни облекла и средствата.

Липсваха дори и легла за болните, които бяха дарени „в движение” от военното поделение в града. Или една сграда, намираща се в сърцето на града ни, крайно неподходящо място за Ковид болница, беше избрана от Каназирева и противно на закони и морал, на инат, наложена и угоднически поднесена на Борисов.

Заделиха се средства, които не се насочиха към възнаграждения на персонала или за кислородна инсталация и други нужди, а се закупи шеста поред в града ни PSR лаборатория. Кому е нужна? Ясна е цената на тестовете, ясно е защо директора я взе – за пари.

Какви са условията при които тя беше договорена, срокът за изплащането и, цената – това е тайна. Нищо, че по искане на Каназирева, Общинският съвет гласува на своя сесия дарение за болница „Св. Мина“ близо 80 хил. лв.

Освен тези средства бяха отделени и други средства от бюджета, дарения от фирми, за които все още не ние предоставена информация – за какво се похарчиха? Време е Общинският съвет и Комисията на здравеопазване да излязат от летаргията и изнесат отчет – къде отидоха парите ни?

Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност
Снимка: nova

МБАЛ „Свети Мина“ не отговаря на закона

Въпреки че болницата не отговаряше на изискванията според закона, на една от десетките и пресконференции, Дани Каназирева обяви, че със заповед на РЗИ-Пловдив се увеличават леглата в болницата с още 135. Това беше една Пиар акция на областната управителка, която заблуди обществеността, че МБАЛ „Свети Мина“ е готова да заработи като Ковид болница.

Заблудата беше съвсем съзнателна, тъй като дни преди да обяви разширението на болницата, самата Каназирева публикува на сайта на Областната управа броя на медиците, които се водят на ведомост, а на практика не работят там. На ведомост, в МБАЛ „Св. Мина“, се водят 72 лекари, 27 сестри, както и 8 анестезиолога, които ги няма. Всички те, обаче получават месечни възнаграждения и осигуровки от бюджета на Община Пловдив. 

Истината обаче е съвсем друга – в болницата изпитват остър недостиг на лекари и сестри. Посочените бройки на работещите лекари в болницата, не отговарят на истината. Това нарушение, вместо да бъде оповестено пред компетентните органи се стаи от щаба на Каназирева. Явно е, че в болницата има корупционна схема, която ощетява бюджета на Общината.

Освен парите от изплащаните трудови възнаграждения, осигуровки, премии, надбавки и т.н. се източват и средства по клинични пътеки от НЗОК и парите, които отпусна Министерски съвет – 1000лв. на лекар. Тези средства получават и служители, които работят в болницата, но съвсем не отговарят на условията.

Поради изброения хаос, атакувахме заповедта на РЗИ Пловдив в Административния съд, с който се увеличаваха леглата с още 135. За да се спасят от публичността и най-вече от поемане на отговорност за незаконосъобразната заповед, благоразумно директорката на РЗИ оттегли заповедта си. Провалът е налице. Гордостта на Борисов – първата Ковид болница се сгромоляса.

Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност
Снимка: trud

Докога Дани Каназирева ще мълчи?

Ситуацията съвсем излезе от контрол, тъй като 4-5 специализанта, още студенти, поеха тежестта и като доброволци се включиха на първа линия в МБАЛ „Св. Мина”. А в същото време други болници стоят настрана или пък са предвидили 5 легла за борба със заразата. Недопустимо е здравеопазването в града ни да се крепи на доброволчеството на незавършили още студенти. Всичко това е заради лошата организация от Извънредния щаб – Каназирева. 

С редица Пиар акции, които в голямата си част изземаха функциите или на кмета Димитров, или на Общинския съвет, или на министъра на здравеопазването. Каназирева се стремеше да изпъкне, вместо да организира работата на извънредния щаб, РЗИ-Пловдив, Общината и директорите на болниците.

С прискърбие научихме, за двамата пловдивчани, които с часове са чакали прием на стълбите пред МБАЛ „Св. Георги”. Време, което се оказа фатално за техния живот. Отговорността беше неправилно прехвърлена на двама санитари и шофьор на линейката, докарала болните. А, фактът че е определен от щаба третия етаж, до който няма асансьори и достъпа на тежко болни е невъзможен, остана скрит от обществеността.

Хаосът с приема на болни, потърсили Спешна помощ и до днес продължава. Липсата на синхрон между Извънредния щаб, Център за спешна медицинска помощ и болниците доведоха до редица смъртни случаи. Кой ще поеме отговорност за тях?

Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност
Снимка: flashnews

Провалът на Каназирева в борбата с COVID

Поредният „хит” в приумиците на Дани Каназирева е въвеждането на „резерве”(RESERVE) в болничната помощ. В момента се „пазят” легла за пациенти, докарани за лечение само с линейки. Ако тежко болен бъде докаран с личен автомобил или друго превозно средство, той, според организацията Каназирева, няма да бъде приет. Защо? Защото рекламираната от Каназирева екселска таблица за свободните легла в болниците се оказа поредния и провал.

Линейките обикаляха града, за да търсят къде да настанят болните, а това на няколко пъти се оказа фатално. Навиците от „сервитьорския” период в живота на областната ни управителка, явно са се запазили и тя въведе „резерве” в болниците, което само по себе си е бомба, която е заложена за нас – пловдивчани. Защо? Защото капацитетът на Каназирева, не позволява да вземе елементарни организационни решения.

Още стои открит въпросът – какво свърши Каназирева за едната година, през която узурпира Областната управа и я превърна във феодално владение. Все още чакаме обещания пред обществеността отчет за дейността и. И тъй като няма да докачаме листа с отчета и, който тя е представила пред Министерски съвет, скоро ние ще ви го предоставим.

Заради всички тези факти, за броени дни, близо 600 пловдивчанина и сдружения с имената и подписите си застанахме пред обществеността и поискахме от Министерски съвет да отстрани Дани Каназирева от поста областен управител. Заявлението подадохме на 08.12.20 г.

На ход е Бойко Борисов!…     

Дани Каназирева отново се скри и не пое отговорност
Снимка: politikavplovdiv

                                                  

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.