Ние, от Plovdiv Town, може да пишем и по сериозни теми, но нескрита тайна е, че екипът ни е съставен от едни непораснали деца, които грабват всяка възможност, до която се доближат. Нищо чудно, че днес, по време на отворените врати в Авиобаза Граф Игнатиево не само си вършихме работата, но досущ като децата пожелахме да се превърнем в пилоти… поне за няколко часа. Затова, с колегата, се качихме в един МиГ – 29, а там се изправихме пред пълен ужас – копчета, копчета и пак копчета. И всичко на съветски. Забележете – не на руски, а на съветски, по думите на пилота, който ми даваше наставления. Това, което ме успокои е, че макар в миналото всички военни да са били задължени да знаят езика, сега този критерии е отпаднал поради близостта му с българския. Не, че това намалява броя на копчетата, но пък заражда едно желание да грабнеш ръчката и да полетиш.

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

От друга страна тези дребни подробности не смутиха малчуганите, които се чувстваха повече от добре в базата. Целта на отворените врати е с образователен характер и се е превърнал в традиционен по повод празника на Военновъздушните сили. На него се показват техники като самолетни части, автомати, прави се показно във въздуха между няколко вражески изтребителя, дава се информация за военновъздушната история на България. Изобщо всичко свързано със самолети, летците и препятствията, през които преминават.

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

Graf Ignatievo

От поделението съобщиха, че средствата, които се отделят за подготовка, са усвоени и президентът Румен Радев работи усилено, за да подобри състоянието на българската армия.

Възможно е в много от децата, присъствали на мероприятието днес, да се породи желанието за бъдеща военновъздушна кариера. Летците ни осведомиха, че ако това се случи, един младеж може да почне да набира нужната му информация още в гимназиален период. Всеки военен университет поддържа добре развита интернет страница, в която са описани изисквания за подготовка, кандидатстване и документация. Изрядният път да влезеш в армията е да кандидатстваш именно в подобни академии след гимназия. А след това, ще си пилот не за час, не за ден, а за цял живот.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.