В Дома на културата „Борис Христов” бе открита обща изложба на художниците Анета Стоянова и Станислав Трайков. Това е третата изложба, която двамата художници правят съвместно. Първата се случва точно преди една година, отново в Дом на културата „Борис Христов”. От тогава двамата участват заедно в пленери и правят самостоятелна обща изложба във Банско.

два свята

Изложбата бе открита от изкуствоведа Вихра Георгиева, която представи творбите интересно и изчерпателно, а Анета Стоянова и Станислав Трайков подариха общата си картина „Два свята” на Дома на културата „Борис Христов”.

„Решихме изложбата да се казва „Два свята”, защото двамата представяме именно това- два различни свята. Картината, която подарихме на Дома на културата „Борис Христов”, също представя два свята. Горната част е цветна и абстрактна, а долната представя миналото на Пловдив. Рисувахме я на живо, на върха на Небет тепе”- споделя Анета Стоянова.

„Изложбата е пъстра и представя различни техники. Има както съвременна живопис, натюрморти и пейзажи, така и класическа живопис. Водещото при създаването ѝ беше нашето лично настроение, затова и картините са толкова различни стилово.”-допълва Станислав Трайков.

два свята

Всички ние, без значение дали сме творци, или не, живеем в два свята, а понякога и в повече. Лутаме се между минало и настояще, между работа и семейство, между мечти и реалност. Колкото и световете ни да са различни, толкова са и еднакви. Както всеки човек е самостоятелна личност със свои копнежи, съмнения и размисли, така и в крайна сметка се оказва, че всички си приличаме. Често чувстваме еднакви неща, които просто обрисуваме в различни цветове и окраски.два свята

два свята

В „Два свята” ще видите точно това- много прилики и много разлики. Разликите, обаче, се допълат, както Ин и Ян правят едно цяло. В картините на Анета Стоянова и Станислав Трайков ще видите различни цветове и образи. От морето с безкрайно красивите плажове, тайнствения и романтичен Париж, през прекрасните натюрморти и картините на животни, които сякаш ти говорят, до портретите и образите на българки облечени в народни носии. Макар изложбата да е озаглавена „Два свята” бих казала, че тя носи в себе си много повече светове. Подобно на двамата творци, подобно на всички нас.

два свята

Изложбата „Два свята” ще остане във фоайето на Дом на културата „Борис Христов” още две седмици. Заповядайте и се насладете на многообразните светове на Анета Стоянова и Станислав Трайков.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.