Dejman Marli

Автор: Паулина Гегова 

Фотограф: Александър Карамфилов

Мечтите се сбъдват! Може би неочаквано, може би в следвствие на усилен труд, но се сбъдват!

Нощ на сбъднатите мечти бе за нас първата от музикалния фестивал Electric Castle, когато на главната сцена излезе един уникален човек- син на още по-велика личност- Деймиън Марли.

Деймиън Марли следва повече от успешно стъпките на баща си, легендарния Боб Марли, и бързо заема мястото му на новата музикална реге религия. Защото регето наистина е религия. Да си растафарянин не означава просто да си почитател на стила. То е нещо много повече, за което няма да ми стигнат редовете. То е любов, свобода и хармония с природата. Уважаване на природата. Полагане на грижи за нея и почитането ѝ. Всичко това е заложено в музиката на Ямайка и в музиката на семейство Марли.

Dejman Marli

Деймиън не изневерява на корените си, а концертът, който направи в Румъния, ще помня цял живот. Макар поройния дъжд, се усещаше единство и свобода на духа. Всички членове от екипа на Марли бяха на светлинни години височина. Чувството, емоцията, непретенциозността и човечността, с която пееха, свиреха, движеха се, не може да се сравни с нищо виждано до сега.

Dejman Marli

Това не беше шоу! Нямеше помпозни преструвки и претенции на примадони, имаше само една голяма доза душевност, която изпълни сърцата ни. Тя бе в човекът, който през целия концерт вееше ямайското знаме без почивка. Бе в осемгодишния син на Деймиън- Илайджа, който се оказа талантлив певец и танцьор. Бе в инструменталистите и беквокалистките- зашеметяващи и прелестни. Всичко бе неописуемо и ще ми трябва време преди тази хармония между изпълнител и публика, между тълпа и дъжд, между свобода и музика да ме напусне.

Dejman MarliСлед концерта, Деймиън Марли не пропусна да се срещне с феновете си, въпреки късния час. Той бе сърдечен и открит. Малко по-късно, на пресконференция за медиите, той сподели, че винаги ще обича баща си, но също така уважава и доведения си баща, който го е отгледал след смъртта на Боб Марли. Въпреки всичко, кръвта си е кръв и точно затова най-малкият син на Краля на регето изпя и две негови песни- “One Love” и „ Is this love”.

Ние определено усетихме любовта.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.