Ден на професиите се провежда за трета поредна година в Пловдив

"Ден на професиите“ е инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, която си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия

0

Третото издание на “Ден на професиите“ ще се проведе на 17-ти март, от 9:30 ч., в ПУ „Паисий Хилендарски (6. аудитория, етаж 1.).

“Ден на професиите“ е инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, която си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия.

„Това е изключително полезно събитие за нас, учениците. Дадоха ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват, и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват“, споделя участник от миналогодишното издание на проекта.

Инициативата е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за следните професии: дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT.

Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да научат и за други гледни точки. Гости на събитието ще бъдат и студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.

„Ден на професиите“ е национална инициатива на Ротаракт клубовете в страната. За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на събитието:
https://www.facebook.com/DenNaProfesiite/

Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол изказва специални благодарности на проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“, за безвъзмездното предоставяне на материална база и морална подкрепа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.