Ден на професиите се провежда за трета поредна година в Пловдив

"Ден на професиите“ е инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, която си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия

0
321

Третото издание на “Ден на професиите“ ще се проведе на 17-ти март, от 9:30 ч., в ПУ „Паисий Хилендарски (6. аудитория, етаж 1.).

“Ден на професиите“ е инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, която си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия.

„Това е изключително полезно събитие за нас, учениците. Дадоха ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват, и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват“, споделя участник от миналогодишното издание на проекта.

Инициативата е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за следните професии: дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT.

Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да научат и за други гледни точки. Гости на събитието ще бъдат и студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.

„Ден на професиите“ е национална инициатива на Ротаракт клубовете в страната. За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на събитието:
https://www.facebook.com/DenNaProfesiite/

Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол изказва специални благодарности на проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“, за безвъзмездното предоставяне на материална база и морална подкрепа.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.