Десетки деца слушаха класически концерти на възглавници

Събитието се състои за трета поредна година в Града под тепетата, като за първи път среща подкрепа от районната администрация на „Централен“ – Община Пловдив

0
Концерт на възглавници

Концерт на възглавници! Колко хубаво и закачливо звучи. Пловдивчани са креативни, затова вчера зала „Съединение“ беше домакин на именно такива Концерти на възглавници. В рамките на неделния ден се състояха два концерта, като преди всеки един от тях децата изготвиха своите маски за празника Вси Светии, а всички гости получиха подарък испанска козметика BABE LABORATORIOS. Организаторите посрещнаха общо над 200 човека публика. Малки и големи посетиха залата на Регионален исторически музей, за да чуят брас квинтета с откъси от “Пер Гинт” на Григ, “Карнавал на животните” от Сен-Санс, както и разнообразни американски мелодии и испански ритми.

Малчуганите имаха възможност да покажат творчество и както да дойдат с готови костюми, така и да изработят маските си на място. Най-оригиналните костюми получиха награда от книжарници “Хеликон”, а на концертите също така бе връчван и “Медал за най-послушен родител”. Водеща на концертите беше Венета Нейнска, организатор на концертите и Артистичен директор на Модо България. Фондацията е известна и с другите си иновативните музикални проекти за деца и възрастни като концерти “Мотив”, Музикално училище на възглавници, Арт ваканция на Витоша и много други.

Концерт

Район „Централен“ подкрепи Концерти на възглавници и планира да продължи работа с цел съвместни проекти и през 2018г. Георги Стаменов, кмет на района, намира инициативата за положителна и адекватна на очакванията на жителите на “Централен”.

Концерти на възглавници са проект на Модо България и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването Allegro Vivace за Проект на годината, както и на приза Златна игла, връчван от Classic FM радио.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Десетки деца слушаха класически концерти на възглавници
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!