Десет стажанти ще практикуват при кмета на район “Централен”

Те ще се обучават в направленията "Администрация и управление", "Туризъм", "Архитектура, строителство и геодезия", "Право" и "Общо инженерство"

0
18

За район “Централен” потвърдиха участието си за провеждане на летни стажове 10 студенти в направленията “Администрация и управление”, “Туризъм”, “Архитектура, строителство и геодезия”, “Право” и “Общо инженерство”. Кандидатури изпратиха през месец май общо 15 младежи от Пловдив и региона, включително и студентка по архитектура от Kingston University, Лондон, която подаде документи за стаж по „Архитектура, строителство и геодезия” в „Централен“.

„Подаваме ръка на младите,“ – коментира кметът на „Централен“ Георги Стаменов, за когото екипът е едно от нещата, на които най-много държи в работата си. „Дейностите в администрацията са разнородни и обемът работа в най-многолюдния район в Пловдив е огромен,“ – добавя той и счита, че работата със стажанти има ползи и за двете страни.

Най-желаното направление за стаж сред младежите е „Право“, следвано от “Администрация и управление” и “Архитектура” . В началото на юли идват първите стажанти в „Централен“, като всеки избира за какъв период би искал да трупа опит: от 10 до 45 работни дни. Кампанията е част от програмата на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“, която се провежда ежегодно в периода май – септември.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.