Детските празници в Стария град продължават

0
65

Продължава поредицата от събития, организирани от Общински институт „Старинен Пловдив“ по повод Международния ден на детето, които се провеждат от 31 май до 10 юни. В период от 11 дни са предвидени над 20 прояви, като входът за всяка една от тях е безплатен. Всички малчугани, техните родители, приятели и гости на града са поканени!

На 5 юни, вторник, от 11:00 ч. в къща „Клианти“ ще се представят резултатите от обучението по програма „Твоят час“ на учениците от ОУ „Александър I“, проведено съвместно с ОИ „Старинен Пловдив“.

Пак там от 17:30 ч. деца и родители са поканени на концерт под надслов „Да се завърнеш в бащината къща“ на популярния ФАФ „Куклици“. Изпълнителите – малки и големи ученици, ще представят български песенен фолклор от различни фолклорни области, ще рецитират и любими детски стихчета.

На 6 юни, сряда, от 10:30 ч. в Аптека „Хипократ“ децата от ЦДГ „Майчина грижа“ и приятели ще се запознаят с различните начини за изготвяне на хранилки за птици. Очакват ги много игра и научно-популярна презентация.

На 8 юни, петък, от 18:00 ч. Арт-група „Славена“ ще се включи в поредицата от събития с концерт „Български мистерии в Малката базилика” в Малката базилика.

На 9 юни, събота, от 11:00 ч. отново в Малката базилика, съвместен концерт ще изнесат Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и детско-юношески хор „Катаян машияш“ от гр. Пори, Финландия.

Финалът на Празника на детето идва на 9 и 10 юни, събота и неделя, когато Сдружение „Духовно огледало“ с подкрепата на програма “Еразъм+” на ЕС ще представи ”Панорама на младежкото творчество – Пловдив 2018”. В програмата са включени творчески ателиета, изложби, музикални и танцови изпълнения, а за място на събитията е определено пространството около къща-музей “Златю Бояджиев”. Програмата е допълнена от обучение „Структурен диалог и културно предприемачество“ за участниците в дните 7, 8 и 11 юни.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.