Детските празници в Стария град продължават

0

Продължава поредицата от събития, организирани от Общински институт „Старинен Пловдив“ по повод Международния ден на детето, които се провеждат от 31 май до 10 юни. В период от 11 дни са предвидени над 20 прояви, като входът за всяка една от тях е безплатен. Всички малчугани, техните родители, приятели и гости на града са поканени!

На 5 юни, вторник, от 11:00 ч. в къща „Клианти“ ще се представят резултатите от обучението по програма „Твоят час“ на учениците от ОУ „Александър I“, проведено съвместно с ОИ „Старинен Пловдив“.

Пак там от 17:30 ч. деца и родители са поканени на концерт под надслов „Да се завърнеш в бащината къща“ на популярния ФАФ „Куклици“. Изпълнителите – малки и големи ученици, ще представят български песенен фолклор от различни фолклорни области, ще рецитират и любими детски стихчета.

На 6 юни, сряда, от 10:30 ч. в Аптека „Хипократ“ децата от ЦДГ „Майчина грижа“ и приятели ще се запознаят с различните начини за изготвяне на хранилки за птици. Очакват ги много игра и научно-популярна презентация.

На 8 юни, петък, от 18:00 ч. Арт-група „Славена“ ще се включи в поредицата от събития с концерт „Български мистерии в Малката базилика” в Малката базилика.

На 9 юни, събота, от 11:00 ч. отново в Малката базилика, съвместен концерт ще изнесат Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и детско-юношески хор „Катаян машияш“ от гр. Пори, Финландия.

Финалът на Празника на детето идва на 9 и 10 юни, събота и неделя, когато Сдружение „Духовно огледало“ с подкрепата на програма “Еразъм+” на ЕС ще представи ”Панорама на младежкото творчество – Пловдив 2018”. В програмата са включени творчески ателиета, изложби, музикални и танцови изпълнения, а за място на събитията е определено пространството около къща-музей “Златю Бояджиев”. Програмата е допълнена от обучение „Структурен диалог и културно предприемачество“ за участниците в дните 7, 8 и 11 юни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.