Децата на Пловдив танцуват за десета поредна година

Младежи от цяла България ще се състезават в Пловдив в шест танцови категории

0
250
Децата ни танцуват

Национален танцов фестивал „Децата ни танцуват“ за поредна година дава възможност на много български юноши да покажат професионалното си развитие в едно от най-интернационалните направления на изкуството – танцът.

Фестивалът ще се проведе на 8, 9 и 10 декември 2017 г. Той е рейтингов, с конкурсен характер, отворен за международно участие в шест танцови категории, сред които са мажоретки, хип-хоп, фолклорни, класически, характерни и съвременни танци.

Условията и правилата на провеждането му са утвърдени от Сдружение за култура изкуства и спорт „НЕМЕЗИДА“ (СКИС „НЕМЕЗИДА“), съобразени с условията и правилата на Международните танцови организации .

Главната цел на фестивала е да разширява възможностите за културни и творчески контакти между колективите и с това те да обогатят своя опит и стил в различните жанрове на танцовото изкуство. Град Пловдив се утвърди като фестивална културна столица за изява на талантливи деца и младежи от цяла България и чужбина. Фестивалът се провежда всяка година под името „Децата ни танцуват“ и е за аматьори в различни танцови направления. Освен, че има за цел да популяризира танцовото изкуство, да фокусира вниманието на подрастващите в сферата на културата, изкуството и духовността, не на последно място, това ще бъде една отлична реклама за Пловдив –Европейска столица на културата, който вече затвърди своя имидж на град – средище на богат, културен, образователен и фестивален живот, насочен към младите хора.

Фестивалът е отворен за участие на всички Детски комплекси, Центрове за работа с деца, Общински детски комплекси, Младежки домове, Читалища, танцови студиа, балетни школи, клубове за танци, фолклорни състави и други. Обслужва се от атестирана съдийска колегия, международни съдии и изявени специалисти от различни танцови изкуства.

Съдиите ще оценяват техниката, синхрона, композицията, хореографията, имиджа, костюма, сюжета и артистичността на всеки участник. Наградният фонд представлява грамоти за участие, дипломи за 1-во, 2-ро и 3-то място, купи и Гранд При.

Участниците се състезават в четири възрастови групи:

1-ва възрастова група – до 7 години

2-ра възрастова група – от 8 до12  години

3-та възрастова група – от 12 до 16 годи

4-та възрастова група – над 16 годни

Състезателна категория:

Соло – 1 изпълнител

Дуети – 2 изпълнители

Трио – 3 изпълнители

Малка група – от 4 до 12 изпълнители

Формация – от 13 до 24 изпълнители

Продукция – разрешава се смесване на възрастови групи

Plovdiv Town е главен медиен партньор на фестивала „Децата ни танцуват“ 2017

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.