Димитър Герганов – пловдивчанинът, който пише фентъзи на световно ниво

На 17 октомври авторът ще представи книгите си пред пловдивчани във Vintage House, в Дом на културата „Борис Христов“

0
506
Димитър Герганов

Димитър Герганов е пловдивчанин, който се откроява както с блестящо перо, така и със силно развит интелект. Интелектът на историк – бохем, който прилага във всичко, с което се захване.

Преди години Димитър изоставя редовната си професия, за да се отдаде на истинската си страст. Поема по пътят, който му е отреден и така се превръща в един от стойностните писатели под тепетата. Без да се обляга на рамото на издателските къщи, той сътворява епоса „В сянката на Боговете” – трилогия, която пресъздава античния свят на траки, гърци, перси и техните богове, както и на историческия роман „Конспирацията Хазара” – книга, която търси отговор на въпроса: Изчезват ли народите просто така като ненужна кал, отмита от водите на времето?

Книгите са в жанр историческо фентъзи и спокойно мога да заявя, че стилистиката им критично се доближава до признатите световни шедьоври на жанра. Увлекателни, с на моменти жесток сюжет, те не само разказват история, но и поучават, допълват незнайни митологични моменти и разширяват диапазона на познанията ни за древните племена и цивилизовани народи.

Освен романите си, Димитър Герганов има над 150 публикации от аналитичен и обществен характер в печатни и електронни медии. Представял е своите книги пред публика в Пловдив, Асеновград, София, Казанлък, Стара Загора и Пазарджик, както и на различни фестивали. Основател и водещ е на Пловдивско историческо общество – исторически формат пред публика, в който се разглеждат теми от българската и световната история, като гостуват водещи български историци, археолози, етнолози и университетски преподаватели.

На 17 октомври той ще представи книгите си пред пловдивчани във Vintage House, в Дом на културата „Борис Христов“ от 19:30 часа.

„В сянката на Боговете“ е най-мащабното произведение писано някога на български език съчетаващо сюжет от древната история, тракийската, древногръцката и персийската митологии. Читатели го определят като епично фентъзи, за други е исторически роман. Едно е важно – пристрастяването към четенето на книгите от трилогията е гарантирано! В над 1150 стр. ви очакват жестоки битки по суша и море, заплетени интриги и немислими коварства, неочаквани обрати и стъписващи предателства, на фона на една изпепеляваща любов… От бойните полета на Тракия до забуления в облаци Олимп, през гъстите дебри на мистичната Тракийска гора, до Подземното владение на мрачния Хадес, през гръцките острови до всепомитащите армии на Ксеркс… героите – хора и богове коват своята съдба… „Където и да си, все едно приключение ще те намери….“ – казва един от главните герои. Ако искате да споделите приключението, заповядайте да се видим – ще си поговорим за история и хубави книги!

„Конспирацията Хазара” е исторически роман, който повдига неудобни въпроси и разкрива грижливо пазени тайни. Историята накратко – най-зловещата конспирация от дните на Сътворението. Изчезват ли народите просто така – като ненужна кал отмита от водите на времето? Хазарите, чиято велика империя се простира на 3 млн. кв. км. и три морета след 11 век изчезват от политическата карта. Неумолимият ход на историята, случайност или има нещо друго? Трейдърът Макс Гарбин започва проучване, което ще го изправи срещу могъщи сили в търсенето на истината! Преследван от агенти на МОСАД, окултен нацистки орден и талибаните, героят ще открие шокиращи тайни, предопределили човешката история през последните две хилядолетия. Ще срещне неочаквани съюзници и отхвърли неустоими предложения. И точно когато всичко изглежда изгубено, искрица надежда ще се противопостави на връхлитащия кошмар, и дори на… самия Дявол…

Очакват ви 356 стр. които ще променят представите ви за официалната история. Неудобни и премълчавани истини, мистификации, любов и спиращи дъха приключения…

Исторически роман или разтърсващ трилър? А може би и двете! Преценете сами…

RQ dimityr

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.