Димитър Герганов – пловдивчанинът, който пише фентъзи на световно ниво

На 17 октомври авторът ще представи книгите си пред пловдивчани във Vintage House, в Дом на културата „Борис Христов“

0
Димитър Герганов

Димитър Герганов е пловдивчанин, който се откроява както с блестящо перо, така и със силно развит интелект. Интелектът на историк – бохем, който прилага във всичко, с което се захване.

Преди години Димитър изоставя редовната си професия, за да се отдаде на истинската си страст. Поема по пътят, който му е отреден и така се превръща в един от стойностните писатели под тепетата. Без да се обляга на рамото на издателските къщи, той сътворява епоса „В сянката на Боговете” – трилогия, която пресъздава античния свят на траки, гърци, перси и техните богове, както и на историческия роман „Конспирацията Хазара” – книга, която търси отговор на въпроса: Изчезват ли народите просто така като ненужна кал, отмита от водите на времето?

Книгите са в жанр историческо фентъзи и спокойно мога да заявя, че стилистиката им критично се доближава до признатите световни шедьоври на жанра. Увлекателни, с на моменти жесток сюжет, те не само разказват история, но и поучават, допълват незнайни митологични моменти и разширяват диапазона на познанията ни за древните племена и цивилизовани народи.

Освен романите си, Димитър Герганов има над 150 публикации от аналитичен и обществен характер в печатни и електронни медии. Представял е своите книги пред публика в Пловдив, Асеновград, София, Казанлък, Стара Загора и Пазарджик, както и на различни фестивали. Основател и водещ е на Пловдивско историческо общество – исторически формат пред публика, в който се разглеждат теми от българската и световната история, като гостуват водещи български историци, археолози, етнолози и университетски преподаватели.

На 17 октомври той ще представи книгите си пред пловдивчани във Vintage House, в Дом на културата „Борис Христов“ от 19:30 часа.

„В сянката на Боговете“ е най-мащабното произведение писано някога на български език съчетаващо сюжет от древната история, тракийската, древногръцката и персийската митологии. Читатели го определят като епично фентъзи, за други е исторически роман. Едно е важно – пристрастяването към четенето на книгите от трилогията е гарантирано! В над 1150 стр. ви очакват жестоки битки по суша и море, заплетени интриги и немислими коварства, неочаквани обрати и стъписващи предателства, на фона на една изпепеляваща любов… От бойните полета на Тракия до забуления в облаци Олимп, през гъстите дебри на мистичната Тракийска гора, до Подземното владение на мрачния Хадес, през гръцките острови до всепомитащите армии на Ксеркс… героите – хора и богове коват своята съдба… „Където и да си, все едно приключение ще те намери….“ – казва един от главните герои. Ако искате да споделите приключението, заповядайте да се видим – ще си поговорим за история и хубави книги!

„Конспирацията Хазара” е исторически роман, който повдига неудобни въпроси и разкрива грижливо пазени тайни. Историята накратко – най-зловещата конспирация от дните на Сътворението. Изчезват ли народите просто така – като ненужна кал отмита от водите на времето? Хазарите, чиято велика империя се простира на 3 млн. кв. км. и три морета след 11 век изчезват от политическата карта. Неумолимият ход на историята, случайност или има нещо друго? Трейдърът Макс Гарбин започва проучване, което ще го изправи срещу могъщи сили в търсенето на истината! Преследван от агенти на МОСАД, окултен нацистки орден и талибаните, героят ще открие шокиращи тайни, предопределили човешката история през последните две хилядолетия. Ще срещне неочаквани съюзници и отхвърли неустоими предложения. И точно когато всичко изглежда изгубено, искрица надежда ще се противопостави на връхлитащия кошмар, и дори на… самия Дявол…

Очакват ви 356 стр. които ще променят представите ви за официалната история. Неудобни и премълчавани истини, мистификации, любов и спиращи дъха приключения…

Исторически роман или разтърсващ трилър? А може би и двете! Преценете сами…

RQ dimityr

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Димитър Герганов – пловдивчанинът, който пише фентъзи на световно ниво
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!