Димитър Герганов представя новата си книга “Военно-монашеските ордени”

0
97
Dimitur Gerganov

Димитър Герганов ще представи новата си книга – “Военно-монашеските ордени” в Литературния салон на “Петното на Роршах”. Книгата разказва военната и политическа история на 13 християнски военни ордена, сред които на рицарите тамплиери, на хоспиталиерите станали известни като Малтийски рицари, на тевтонците и ливонските братя на меча основали свои държави в Прусия и Прибалтика, на ордените на Калатрава, Сантяго, Алкантра, Томар, Военния орден на Христос от Иберийската Реконкиста… както и на всяващите ужас сред своите врагове асасини от държавата Низари. В книгата са използвани над 150 изчточника, 99% от които от чужди езици.

Димитър Герганов е автор на трилогията “В сянката на Боговете” и на историческия роман “Конспирацията Хазара”. Основател и водещ е на Пловдивско Историческо Общество. Книгата “Военно-монашеските ордени ще бъде представена от писателя Александър Секулов.

Очаква ви интересен разговор за история, рицари и литература. Заповядайте във вторник, 30 януари, от 19:00 часа в “Петното на Роршах”, ул. “Йоаким Груев” 36, на ръба на Капана.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.