Дисциплината и съдействието при децата – семинарна вечер

0
24

Повечето настоящи родители и учители сме възпитани в модела поощрение на доброто поведение и порицаване или наказване на лошото и нежелано поведение. Затова стремежът ни да възпитаваме децата с разбиране, емпатия и взаимно съдействие включва и усилието за преодоляване на този модел. Това често е стъпка, която родителите и учителите подценяват, а тя играе ключова роля по отношение на начина, по който реагираме в емоционално предизвикателни ситуаци. От друга страна, когато избираме свързването с децата пред поощренията или наказанията, ние избираме да подкрепяме те да усещат вътрешната си мотивация.

Как да поощряваме децата по начин, който ги свързва с вътрешната им мотивация? Как да се свързваме с децата в ситуации, в които поведението им не е съзвучно с това, което бихме искали от тях, без да упрекваме и порицаваме? Как да поканим съдействие в отношението си с децата и как съдействието да е естествена рожба на стремежа за принос към добруването в семейството/групата/ класа?

Тези въпроси ще обсъдим с Емилия Илиева в Младежки център Пловдив на 22.02.2018г.
Събитието включва кратко теоретично представяне на метода ненасилствена комуникация и демонстрация на практиката на ематичния разговор и дава лично преживяване за всеки участник.

22 февруари 2018, 18:00 – 20:00
Младежки център Пловдив
Водещ: Емилия Илиева

За записване и информация: https://www.facebook.com/events/582866808716400/
0888 900 676

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Предишна статияГробищен парк Рогошко шосе тъне в кал и локви
Следваща статияPlovdivTown с щанд на „Винария“ 2018
Plovdiv Town излиза на бял свят на 1-ви септември 2017 г. с ясна представа и визионерска концепция. Сайтът съчетава в себе си няколко мисии – да бъде коректна медия, извеждаща на преден план добрите лични примери на всеки отделен индивид; да използва и уважава свободата на словото с цел промяна, без да я превръща в свободия; да вдъхновява с градските и личните истории на творци, бизнесмени, лидери, общественици и граждани на Пловдив, България и Света. И не на последно място – да се бори за каузи, засягащи нашето бъдеще, нашето развитие; да подава ръка на нуждаещите се и да покаже, че силата на писалката е много по-могъща от други инструменти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.