Доброволци организират петиция с искания за по-сериозни мерки, защитаващи домашните любимци

Кученцето Перелик стана невинна жертва на хората поставили отровата. То ще се превърне в символ на промяната, която собствениците на домашни любимци желаят. Подготвя се петиция за поставяне на камери и осветление на местата, в които обичайно пловдивчани разхождат четириногите си прители,

0
198

Миналата събота на Младежки хълм бе поставена отрова, в следствие на което много от животните, чиито стапани ги разхождат там, се почувстваха зле. Все още няма информация за самоличността на извършителя. Собствениците на домашни любимци от Пловдив са твърдо решени да предпазят своите питомници от подобни животозастрашаващи ситуации.

Подготвя се петиция за поставяне на камери и осветление на местата, в които обичайно пловдивчани разхождат четириногите си прители, Сред тях са “Младежки хълм”, “Хълм Бунарджик”, “Парк Лаута”, “Гребна База” и клетките за кучета! Собствениците на домашни любимци са категорични, че ако се наложи ще излязат и на протест, но няма да допуснат събитията от събота да се повторят.

Кученцето Перелик стана невинна жертва на хората поставили отровата. То ще се превърне в символ на промяната, която собствениците на домашни любимци желаят. Личната ни сигурност, тази на нашите деца, защото младежкия хълм се посещава от много деца и младежи, и нашите домашни любимци е от особено значение и тя трябва да бъде неприкосновенна.

В европейска България и още по-европейския Пловдив такива зверски и нечовешки постъпки са неприемливи!

„Днес 13 Ноември е Ден на Добротата!
Бъдете добри, правете добро, колкото можете с каквото можете, както можете и за когото можете!!!”- споделя Юлияна Мишовска, част от собствениците на домашни любимици, обединили се за промяната.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.