Европа ни чува, Община Пловдив по-скоро не

0
325
Европа ни чува, Община Пловдив по-скоро не
Снимка: Хората на Пловдив

Европа ни чува, но за съжаление Община Пловдив все по-малко.

Напоследък в обществото се промъква теорията, че Европа ни чува и България е намерила място в “Ядрото” на Европейския съюз.

С усмивка приемам твърдението! Защото как изглеждаме от вън е важно за нас, но би било добре, първо да погледнем нещата от вътре.

Европа от вътре, а не отвън!

Чувството да бъдем европейци ни дава неограничени възможности. Но то е само за принадлежността, към стария континент, а и привилегията да се движим свободно и мислим по-демократично.

Благодарение на нашия бит и култура да допринесем към европейското семейство и с гордост да се наречем българи.

За съжаление, като в повечето случаи в България, понятията се приемат изкривено. Най-добър пример можем да видим и усетим в Европейската столица на културата Пловдив 2019.

След грандиозното откриване на Пловдив 2019 с пищна церемония, друго силно събитие не успя да събере нужното медийно отразяване. Но някой ще кажат, че ние не гледаме голямата картина.

Пловдивчанина, като европеец!

Пловдив винаги е бил част от Европа и е бил пример за културен център от древността. През годините усещането за европейското начало на града отстъпва на ежедневните прояви на “булгарщина”.

Особено показателен пример остава неправилното паркиране на Бунарджика. Заради наскоро ребрандираното заведение, наплива на желаещи да посетят Хълма на Освободителите и свободното паркиране превърна Бунарджика в паркинг.

Борбата за ограничаване достъпа на автомобили до върха на Альоша започна още през 2015 г. с публикуването на това видео.

https://www.youtube.com/watch?v=fr6TThfs4Ks

След разпространението му в медиите, Община Пловдив взе мигновени мерки и ограничи достъпа до алеята на парка. За огромно съжаление не бе ограничен достъпът до върха.

Лъч светлина дойде след общественото обсъждане за възстановяването на Бунарджика, когато от Район Централен обещаха, че ще ограничат достъпа.

За съжаление от миналата година насам решение по следния казус няма, но колите продължават да спират в алеята на парка.

Изводът и решенето!

Изводът, е че хората не спазват закона, защото имат условията да няма последствия за тях. Липсата на адекватно съпротивяваща сила на безнаказаността е ключовия фактор за нарастването на несправедливостта.

Затова решението е необходимо да бъде крайно и безкомпромисно. В случая за неправилно спрелите автомобили да бъдат санкционирани според закона.

Достъпа до върха на Бунарджика да бъде ограничен с анти паркинг елементи с възможност за достъп от специализирани служби. Да се постави видео наблюдение и да се спазват правилата за опазване на обществения ред.

Да се съкрати щатната бройка на Общинска Охрана и да се пренасочат средства към Общинска Полиция. Да се създаде денонощни патрули, които да санкционират нарушители, спрели своите автомобили в нарушение.

Да се следи за спокойствието и реда след 22:30 ч. Всяка проява на шум, фойерверки или забавления на открито чрез звуково озвучение да бъдат санкционирани.

Всичко изредено до тук е в правомощията на Община Пловдив. Липсата на контрол и незаинтересованост буди съмнения сред гражданите.

Дали Европа ни чува, не съм сигурен, но Община Пловдив със сигурност по-скоро не.

Гласувайте в нашата анкета!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.