Един процент промяна
Един процент промяна

“С любов към книгите и четенето” е благотворителна кампания на неправителствената организация “Един процент промяна”. Кампанията е част от събитията, протичащи на Капана фест есен 2018-та. Инициативата цели да събере материали за оборудването на библиотека в ОУ „Петър Берон”, в село Овощник, Казанлък.

„Един процент промяна” е съставена от шестима души, обединени от желанието сами да създават промяната около себе си, както и да подтикват хората да участват дългосрочно в благотворителни кампании. Всеки един от членовете има своята професия, а организацията наричат своя сбъдната мечта. Занимават се с единични, по-малки каузи, които остават извън фокуса на големите фондации и кампаниите за трудова социална отговорност.

„Целта ни е да привлечем хората да даряват един процент от доходите си всеки месец в името на благородни каузи. Ние работим чрез покупка и заплащане на нужните продукти и услуги и не превеждаме парични средства. Затова и се стремим към пълна прозрачност при усвояването на даренията. На сайта на „Един процент промяна” може да бъдат видяни фактури от приключилите кампании”, заявява Светла Пармакова, част от екипа на „Един процент промяна”.

Към момента в Оу „Петър Берон” няма библиотека, но училището разполага с подходящо помещение за нея. Желанието на учителите и доброволците от „Един процент промяна” е библиотеката да бъде място, в което учениците да развиват своите творчески таланти и да бъдат приобщавани към фолклора, като средство за запазване на българщината.

За постигането на благородната цел училището се нуждае от обзавеждане, музикални инструменти и, разбира се, книги. Шатрата на „Един процент промяна”, на Капана фест, е част от базара на книгата, намиращ се на улица “Константи Стоилов”.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.