Никой не може да отрече, че Queen е легендарна група. В края на краищата, с фронтмен като Фреди Меркюри и невероятната си хитове, те просто остават незабравими. Въпреки, че е изминаха повече от 26 години от смъртта на Фреди Меркюри, той продължава да живее за милионите си фенове посвета, оставяйки завинаги в историята както с музиката си, така и с личния живот.

В книгата си сър Елтън Джон споделя една сърцеразделна история за последните дни на Фреди Меркюри, която може да ви накара да заплачете. Дори в последните си дни легендарната рок звезда е бил топъл и безкористен човек, който се грижил за най-близките си.

Фреди Меркюри
Снимка: www.demilked.com

Прочетете историята на Елтън Джон по-долу!

„фреди не оповести публично, че има СПИН преди деня, в който почина през 1991 година. Макар че на сцената беше толкова ярък, колкото и Дейвид Боуи и Миг Джагър, той беше изключително изолиран зад кулисите. Въпреки това Фреди ми каза, че са му открили СПИН малко след като беше диагностициран през 1987 година. Аз бях опустошен! Вече бях видял какво може да причини тази болест на много от моите приятели. Знаех със сигурност какво ще се случи и със Фреди. Както и той.

Той беше наясно, че смъртта, агонизиращата смърт идваше, но Фреди беше невероятен куражлия. Той продължи да се поддържа, да излиза на сцена с Queen, да бъде забавен, безсрамно и дълбоко щедър човек, какъвто винаги е бил. Когато Фреди се беше влошил в късни години на 80-те и началото на 90-те, всичко което му се наложи да понесе беше твърде много. Беше съкрошително да видиш тази световна светлина, да гасне от  СПИН. Накрая тялото му беше покрито със саркомни лезии на Капоши( клинично заболяване на кожата, появяващо се често при страдащите от СПИН). Беше почти сляп прекалено слаб, за да се изправи.

Фреди имаше цялото право да прекара тези последни дни съсредоточен в собствения си комфорт. Но ако го беше направил нямаше да е себе си. Той наистина живееше за другите. Фреди почина на 24 ноември 1991-ва година. Седмица след погребението аз все още бях в траур. На коледа разбрах, че Фреди ми е оставил едно последно завещение. Разплаках се, когато един приятел се появи на вратата ми и ми подаде нещо, опаковано в калъвка за възглавница. Отворих подаръка и вътре беше красива картина, нарисувана от любимия ми художник британеца Henry Scott Tuke.  Вътре имаше и послание от Фреди. Години преди това аз и Фреди да имаме домашни любимци кръстени на нашите, принизяващи егото имена. Аз бях Шарън, а той Мелиса. В бележката на Фреди пишеше:

„ Скъпа Шарън, мислех си, че поискаш това. С любов Мелиса! Честита коледа!”

Бях почти 44 годишен, а заплаках като малко дете. Той беше прекрасен човек, починал от СПИН, който някакси е успял в последните си дни да намери за мен най-прекрасния коледен подарък. Колкото и да е тъжен този момент, аз често се сещам за него, защото припомня характера на човека, който беше Фреди. Дори след смъртта си той успя да ми припомни колко прекрасен човек беше!”

Източник:www.demilked.com

 

 

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.