Жива бира сред град от вино

На Международен Панаир Пловдив има място не само за вина, но и за хмел

0
120

Животът кипи на Мегафорума за агробизнес, храни, вино и хорека сектора, но освен вино производителите, съвсем неочаквано срещнахме и производител на жива бира, който по никакъв начин не стои неестествено из плеядата от дионисиевите напитки, а напротив – привлича голям интерес и любопитните се спират един след друг пред щанда му.

Живо пиво „Пети океан“ е със седалище София, но зареждат цялото Черноморие, Южна България, Северна България чак до Русе.

Panair

Характерното е, че бирата се произвежда в завод, в който се използва малц и пшеничен малц. Тя не е филтрирана, няма допълнителни консерванти, а аминокиселините и дрождите са живи. По този начин запазва всичките си полезни вещества като витамини и, разбира се, естествения аромат на хмел.

Съхранява се в съдове с различен обем – от 210 до 515 литра, в зависимост от желанието на клиента. Уникалното при „Пети океан“ е, че самата уредба може да се транспортира. Съдът трябва да се ревизира от 35 до 45 дни в заведенията.

Panair

Panair

По някакъв начин бирата е близка до виното, защото бирата е с голяма плътност и е не по-малко полезна от питието на боговете. Тя е антиканцерогенна, а в бутилка издържа до пет дена.

Когато попитахме какво е най-важното за една бира, ни отвърнаха, че трябва да се пие студена и с удоволствие, всичко друго са подробности. Ето така, една бирария намери мястото си на „Винария“, а какви други интересни елементи ще срещнем на изложението само времето ще покаже.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.