Заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков се завърна от Украйна

Александър Държиков връчи официална покана на ръководителя на представителния фолклорен състав „Черемош“ към Държавния университет в Лвов, г-жа Татяна Когут, за участие в предстоящия Международен фолклорен фестивал, който ще се проведе в Пловдив от 30-ти юли до 3-ти август

0
36

Заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж. Александър Държиков и директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев се завърнаха от 4-дневно посещение в побратимения на Пловдив град Лвов в Република Украйна. Визитата бе по покана от Кмета на града и председател на Общинския съвет – Андрий Садовий и по повод тържествата по случай 762-та годишнина от основаването на Лвов.

В рамките на посещението инж.Александър Държиков проведе множество официални срещи с представители на местната администрация и участва в тържествената сесия на Общинския съвет на Лвов за празника на града. Той връчи на Кмета Андрий Садовий „Почетен плакет на Община Пловдив“ от името на Кмета инж. Иван Тотев, както и официална покана за посещение в Пловдив през месец октомври т.г., когато градът под тепетата ще бъде домакин на мащабен международен икономически форум.

Durjikov

Пловдивската група разгледа популярния музей на архитектурата и бита под открито небе „Шевченский хай“ и се запозна с многобройните културни и исторически забележителности на Лвов, който е под закрилата на ЮНЕСКО от 2009 г., когато става Културна столица на Украйна. През настоящата година, Лвов е обявен за Младежка столица на Украйна.

Заместник-кметът Александър Държиков бе специален гост на първия Международен фестивал на балканската култура „Балкански цветове“, в който взеха участие представителни състави от Балканите, в т.ч. танцови и певчески състави на бесарабски българи. На пловдивския заместник-кмет бе оказана високата чест да открие официално фестивала, да поздрави участниците и да връчи наградата на победителите – Ансамбъл за български народни танци.

Durjikov

Делегацията от Пловдив се срещна с част от българската общност в град Лвов в сградата на Почетното консулство на България, на която присъстваха заместник-консул Михайло Гук, представители на българското дружество „Иван Вазов“, преподаватели по български език от местния университет и неделното училище, представители на фолклорния колектив „Фолклорна звезда“ и други.

Александър Държиков връчи официална покана на ръководителя на представителния фолклорен състав „Черемош“ към Държавния университет в Лвов, г-жа Татяна Когут, за участие в предстоящия Международен фолклорен фестивал, който ще се проведе в Пловдив от 30-ти юли до 3-ти август. Освен размяната на подаръци, всички участници в срещата си направиха множество снимки за спомен.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.