Започва възстановяването на хълм Бунарджика

Началото на дейностите беше дадено с подписване на договора между район „Централен“ и фирмата изпълнител „Драгиев и Ко.“

0
55
Bunardjika

Преди дни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и инж. Костадин Терзиев, представител на „Драгиев и Ко.“ подписаха договора за възлагане на обществена поръчка по проекта за възстановяване на хълм Бунарджика. На подписването присъства и зам.-кметът по строителството в район „Централен“ инж. Тошо Пашов. Договорът има срок на изпълнение края на 2019г. тъй като реализацията зависи от редица фактори. „Бихме искали дейностите да приключат още през пролетта на 2019 г., тъй като паркът е любимо място на пловдивчани през топлата част от годината. Още сега има интерес от страна на културни оператори за организиране на събития на Бунарджика, надяваме се работата да върви по план,“ – коментира районният кмет.

Bunardjika

Bunardjika

Максималната стойност за изпълнението на дейностите по договора е 2 млн. лв. Те включват: облагородяване на алейната мрежа и на съществуващата инженерна инфраструктура, осигуряване на достъпна среда, обезопасяване и укрепване, информираност на гражданите посредством табели и указания.
Напомняме, че разработеният от „Ателие ДУО“ с автор арх. Пламена Андонова план беше представен на обществеността през м. август тази година. Тогава Георги Стаменов увери всички присъстващи, че цел на проекта е да се възстанови изцяло оригиналния облик на парка, както и че регулационният план не позволява външна намеса и строителство в парка.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.