Христо Христов
Христо Христов

Защо нападнаха рапъра Христо Христов?

В двадесет и първи век смятаме, че Демокрацията е нещо нормално, изконно и всеобхватно. Да, ама не! Все повече зачестиха случаите на саморазправа. Граждани биват пребити, заради разногласия на пътя. Жени биват „ошамарвани” само, защото не са удобни на някого, а изразът „Око за око” стана извинителна причина за мнозина да извършват безочливи нападения над околните. Изведнъж всички в България станаха мачовци – от батката с дебелия ланец, през второкласникa Иванчо, до първия срещнат, който сте си позволили да изпреварите с колата си.

Поредният случай на саморазправа засегна рапъра Зипо от рап дуото Зипо и Слаш. Христо Христов, както е истинското му име, е бил нападнат и пребит снощи вечерта.

„Христо не е занел, кои са хората, но ги е пуснал да се качат в офиса, защото е смятал, че идват по работа. Когато им е отворил вратата на офиса директно са го попитали: „Вие от фалшивите кастинги, за които говориха в “Господари на ефира” ли сте? Не са изчакали никакъв отговор от негова страна, а единият от четиримата направо го е нападнал, съборил на земята и всички са започнали да го ритат.

След което са изчезнали. Веднага след побоя се обадихме на 112 и дойде полиция. В началото не искаха да приемат жалбата, защото била срещу неизвестни лица. След това, все пак, я приеха и днес Христо се намира в едно от софийските районни управления, за да даде показания по случая. Предстои да му се издаде медицинско, има охлузвания, натъртвания и вътрешни кръвоизливи .”- споделя Стоян Стоянов -Слаш.

Христо Христов
Снимка: Стоян Стоянов

Припомняме, че преди около година кастингът за сериала „Лъжливи рими” бе обект на разследване и репортаж от предаването „Господари на ефира”. Именно това се оказва причината за нападението над  Христо Христов – Зипо.

„Кастингите за въпросния сериал, за който правиха репортаж в Господари на ефира, са пряко свързани с работата ни и като продуценти, и като главни герои в сериала. Това е организирано нападение, знаели са какво правят, действали са бързо и организирано. Смятаме, че това е някакъв вид „поръчка”. Съмненията ни се насочват в две посоки. Едната е, че нападението е организирано от конкуренция, а другото, че по някакъв начин е свързано с репортажите от “Господари на ефира”.”- допълва Стоян Стоянов – Слаш.

Не е наша работа да даваме мнение относно вината на Зипо и Слаш или липсата на такава. Но смятаме, че нападениято над човек е наказуемо по силата на българското законодателство. Вярваме също така, че всеки е невинен до доказване на противното. Дори да се докаже вина в престъпление, саморазправата не е демократичният и морален начин, за да се накаже виновния. Затова съществуват институции като Полиция, Прокуратура и Съд.

Нападението над човек, под какъвто и да е предтекст, е в пълен противовес със законите на Република България и с основните човешки морални закони. Искрено вярваме в законите и неприкосновеността на човешкия живот!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.